Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:08 25.09.2014 БаношЭто неправда, что женщины не могут хранить тайну. Просто нужно помнить, что это нелегкая задача, и женщины лучше всего справляются с ней коллективно... Нещодавно вирішили ми з колегою сходити до однієї з ресторацій нашого міста на банош. Інтер’єр в кафе чисто український, вільні місця були в тій частині залу де ми і хотіли, ціни приємно радували, замовлення принесли швидко. І все, казка закінчилася. Салат виявився настільки пересоленим, що моя колега, яка не страждає «бдзиками» щодо солі, теж не могла його їсти. Ну а банош – взагалі окрема пісня. По-перше, він виявився простою кашею, несмачною, звареною на воді. По-друге, ця каша була зварена заздалегідь, ледь підігріта, та викладена комками у глиняний горщик. Ну третє, це так моє бачення: якщо в меню вказано що це банош з грибами, то це має бути принаймі кілька грибочків, а не три лусточки від гриба. Не вмієте щось робити – не дуріть людей, за їхні ж гроші. Правда, ми це все виказали (особливо я), а ще приміряли на себе «роль» Ольги Фреймут (особливо колега), вона перевірила багато чого на предмет запилюченості. Треба віддати належне, було майже чисто. Але більше я туда не піду. Про те цей похід навіяв на мене бажання приготувати банош вдома, але так як годиться. Я робила банош зі шкварками та солоним сиром. Нарізати бочок тоненькими смужками, підсмажити на сухій сковорідці до рум’яного стану. Викласти на паперовий рушничок, щоб увібрався зайвий жир. Нарізати цибулю напівкільцями, підсмажити їх на тому смальці, що витопився зі шкварок. Я завжди цибулю трішки присипаю цукром, тоді вона стає карамелізованою, а це дуже смачно. Тепер варимо сам банош. Справжній банош вариться лише на триденних вершках, без додавання води. Це дійсно смачно, але трохи заважко. Я роблю так - на 1 стакан кукурудзяної крупи беру 1 стакан вершків (можна брати сметану, але тоді банош вийде злегка кислуватим), та 2 стакани води. Воду з вершками довожу до кипіння, солимо та всипаємо крупу. Варимо до готовності постійно помішуючи на середньому вогні. Цей процес займе хвилин 20-25. Кукурудзяна каша в жодному разі немає бути дуже густою, консистенція має нагадувати добре зварений заварний крем. Знаєте правило перевірки ризотто? Ложкою кидають кашу на тарілку, вона не має лягти грудкою, але, водночас, має тримати форму, а не розтікатися плямою. Так і з баношем. Викладаємо банош в тарілку, зверху вкладаємо шкварочки, карамелізовану цибульку та все посипаємо бринзою, або просто просоленим творогом. Це дуже колоритна страва, зі своїм характером та гонором, але ж як це смачно та ситно. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
P.S. Моя колега просила зауважити, що ми в кафе були тверезі. Тетяна Хвиль Переглядів: 1046
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |