Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:59 17.09.2014 Оселедець в гірчичному маринаді- Сёма, давай бухнём? - Но сейчас 4 часа утра! - Я тебя что, время спрашиваю? Дуже часто я задаюсь питанням «Що приготувати на обід або вечерю?» Якщо врахувати, що я не готую нічого двічі впродовж місяця, то це питання дуже болюче та постійно актуальне. Та вихід завжди знайдеться. Наприклад, на вихідні у нас завжди є оселедці. Думайте де тут «двічі впродовж місяця»? А все дуже просто. По-перше оселедця можна готувати по-різному – запікати, коптити, тушкувати, робити заливне, котлети, запіканки, а можна просто маринувати в різних соусах. Ми найбільш полюбляємо мариновані оселедці, тому і розкажу про один зі найсмачніших маринадів. Точніше розкажу про всі, що сподобалися, але цей буде першим. Для початку солимо оселедця. Кожна господиня має свій рецепт, я роблю це так – потрошу рибу, дуже ретельно промиваю, обсушую паперовим рушничком, і натираю з усіх сторін сіллю, на рибку вагою 350-400гр десь 1ст.л.солі (я беру морську вона не така солона, тому кам’яної можна брати менше). Залишаю на ніч, якщо потім буду маринувати, а якщо будемо їсти просто солоною, то залишаю на добу. Якщо купувати оселедця, то найкраще брати слабосолену, оскільки маринад містить сіль, і можна зіпсувати закуску. Ледь просолену рибу розділяємо на філе, філе ріжемо на шматочки. Готуємо маринад: на два оселедця беремо 1ст.л.гірчиці (готової), розтираємо її із 1ч.л.цукру, постійно розмішуючи додаємо 1ст.л.оцту (6%). До цієї маси помаленьку вливаємо 3ст.л.олії (саме в цьому маринаді мені дуже смакує рапсова). Все ретельно вимішали, за смаком можна додати ще солі. Так як у мене була гостра гірчиця, то я соус пом’якшила 1ст.л. сметани. Шматочки оселедця викладаємо в банку шарами, кожен шар заливаючи гірчичним соусом. Залишаємо в холодильнику на добу. А тоді можна подавати до столу, дуже смакує із печеною картоплею, або картоплею «у мундирах», а можна просто їсти оселедця, а соус підбирати шматочком чорного хлібчика. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 1041
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |