Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 18:16 15.09.2014 Яблучно-медовий тортПока я брился в ванной, жена у меня что-то спросила, сама себе ответила, сама с собой поругалась — и из ванной я вышел разведенным человеком. Знаєте, часом хочеться спекти до чаю чогось такого домашнього, спокійного, я би сказала примітивного та, водночас, смачного та незвичного. На такий випадок у мене рецепт торта з дуже цікавим, як на мене, кремом. Рецепт дуже простий, всі складові переважно завжди є в холодильнику, єдиний недолік – треба дати настоятися годин 10-12, тому я його печу ввечері, і тоді у нас зранку затишний, солодкий сніданок. Для форми 20см (на 24см все подвоюйте). Для крему чистимо від шкірки 5 великих яблук, нарізаємо шматочками, додаємо 100гр. цукру, ставимо на повільний вогонь і варимо до утворення пюре. Для більше однорідної структури пробиваємо гаряче пюре блендером. Додаємо 1,5ст.л. крохмалю розведеного в холодній воді, перемішуємо. Даємо повністю охолонути. Дістаємо з холодильника 150гр.масла, даємо дійти кімнатної температури, я взяла сепараторну сметану. Збиваємо міксером, поступово додаючи охолоджену яблучну масу. Ставимо в холодильник. Для коржів все просто до неймовірного: на водяній бані розтоплюємо 50гр.масла, 2ст.л. меду, 2ст.л.цукру, 1яйце. Довели до однорідної маси, зняли з вогню, охолоджуємо. До заварної маси додаємо 375гр.борошна, його може знадобиться менше або більше. Коли місимо тісто, дивимося щоб воно відлипало від рук, було пружним, тоді консистенція правильна. Ділимо на 5 частин, кладемо їх в холодильник на годину. Тісто розкачуємо прямо на папері для випічки, я робила на силіконову коврику (на ньому ж і пекла, дуже зручно). Випікаємо при 170С° 5-7 хвилин, як тільки краї будуть темніти, відразу виймаємо з духовки. Відразу вирізаємо коржі потрібного діаметру. Варимо сироп 50гр.цукру, 50гр води. Всі коржі пропитуємо сиропом. Промазуємо всі коржі кремом, складаючи їх у торт. Зверху обмазуємо поверхню торту з усіх боків. Обсипати можна крихтами, що залишилися. Я їх ще раз випікаю до темно-золотистого кольору, подрібнюю та використовую. Обов’язково дати торту відпочити 10-12 годин в холодильнику. Дуже смачний та ніжний торт в стилі «сільського гламуру», з гарячим чайком та під гарну бесіду – щось в цьому є. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 812
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |