Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 00:40 07.09.2014 Домашній пиріг зі сливамиПриходит уставший муж домой: — Дорогая, что ты мне сегодня приготовила? Поправив передник, жена залезла на табурет: — Песню! Чи є люди, які не люблять випічку? Дуже мало дадуть ствердну відповідь, а якщо мова піде про домашню випічку, то їх кількість ще зменшиться. Ну а я хочу поділитися з вами рецептом осіннього пирога, після дегустації якого, не любителів випічки зовсім не залишиться. Дуже ароматний, соковитий, та, водночас, невагомий. Рецепт з книги Карен Горин «Солодкі секрети». Що мене вразило найбільше, так це поєднання слив та лимону, ніколи б не подумала, яка ж це смакота. Пиріг нескладний та недорогий, тому дуже рекомендую спробувати. Для форми 20см, якщо любите високі пироги, а як ні, то можна взяти 24см. Мені до вподоби високі, тому брала форму 20см. Збиваємо міксером 100гр. масла кімнатної температури та 1ст.цукру, додаємо 2 яйця, цедру половинки лимону. Далі додаємо 1,75 стакана (1 стакан + ще один неповний) просіяного борошна. Перемішуємо, додаємо 1ч.л. розпушувача, 100мл сметани, сік половинки лимону (з якої брали цедру) та дрібку солі. Ще раз все вимішуємо, консистенція густої сметани. Штук 10 слив розрізаємо навпіл, викладаємо у форму, зверху виливаємо тісто та ставимо у духовку на 45-50 хвилин при 180С°. Готовність перевіряємо сірником, тому що сливи дадуть сік, і візуально може здаватися, що пиріг сирий. Охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до недільного чаювання. Я впевнена – успіх вам гарантовано. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 866
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |