Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 23:17 20.07.2014 Запечені гомілкиМужчина в своей жизни должен совершить как минимум два героических поступка – сказать девушке «выходи за меня замуж» и через годы «иди спать, я сам помою эту гору посуды» Перша страва, яку я приготувала для свого чоловіка (а готувала я тоді на 3 з мінусом), були запечені курячі гомілки. Це було щось – купа магазинного майонезу, приправа з сіллю, ще й деко щедро змазане олією. Как вспомню, так вздрогну!!! Але як показала практика, мій чоловік сміливий – не злякався, не втік (чому я дуже рада). За що і був нагороджений – я таки навчилася готувати, причому не тільки смачно, але і корисно. А курячі гомілки готую і зараз, проте трішки змінила рецепт, так би мовити облагородила. Готуємо соус: на 1кг гомілок потрібно 1ст. йогурту (кефіру), 1ст.л. соєвого соусу (беру легкий, там знижений вміст солі), 1ст.л. яблучного оцту, 1ч.л. меду. Все змішуємо у великий мисці, додаємо перець та подрібнений часник (я брала сушений, він має делікатніший аромат). Гомілки промиваємо, сушимо паперовими рушничками. Робимо по два-три надрізи з двох сторін. Викладаємо курятину в соус, закриваємо харчовою плівкою. Залишаємо на 2-3 години при кімнатній температурі або на ніч в холодильнику. Готуємо паніровку. Для неї дуже рекомендую взяти кукурудзяну крупу (саме крупу а не борошно) дрібного помелу, можна взяти пластівці і подрібнити їх скалкою. Обкачаємо мариновані гомілки з усіх сторін в паніровці. Деко застеляємо пергаментом, нічим не змазуємо. Викладаємо курятину, запікаємо 30-35 хвилин при 180С°. Зверніть увагу на те, що пергамент лишиться сухим. Це означає, всі м’ясні соки та маринад залишилися під паніровкою, а отже гомілки виходять надзвичайно соковитими та ніжними. До них найкраще подати салат зі овочів, ну щоб вже корисно по повній. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 831
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |