Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 08:13 15.07.2014 Шоколадний кекс... з кабачкомКекс без масла, сметани, молока – цікавий рецепт? А шоколадний кекс з … кабачка? Сьогодні я пригощала таким кексом своїх колег, всім дуже сподобалося, а коли я говорила з чого він, ніхто не вірив. Тож ділюся рецептом, щоб зекономити на калоріях та виграти у смаку, тому що кабачок зберігає соковитість кексу кілька днів. Натерти на бурякову тертку кабачок так, щоб вийшов 1 стакан, відтиснути сік. Змішати в мисці 1,5 стакана борошна, 1ст.л. какао, 1ч.л.соди гашеної оцтом. Окремо збити 2 невеликих яйця, 2ст.л.цукру, 0,5 стакана олії. Додаємо рідку суміш в суху, збиваємо міксером. Не лякайтесь, тісто вийде дуже густим (на фото видно, що воно навіть у вінчики забилося). Додаємо кабачки, збиваємо далі, тісто поступово набуде кремообразного стану. Викладаємо у формочки. Випікаємо при 180С°, 25-30 хвилин, якщо кекси маленькі, 45-50 хвилин, якщо один великий. Готовий, охолоджений кекс можна присипати пудрою, а можна полити глазур’ю. Глазур простенька: 1ст.л. масла, 1ст.л.цукру, 1ст.л.какао, у каструльці доводимо кипіння, кип’ятимо 5 хвилин, даємо охолонути ще хвилин 10. Далі глазуруємо кекси. До тіста можна додати подрібнений шоколад, родзинки, горіхи. Дуже смачний, дуже шоколадний, дуже корисний кекс. Дуже раджу приготувати. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 818
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |