Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 19:40 12.07.2014 Корисні булочки для бургерівПогода продовжує тримати нас в «ежовых рукавицах», тому ділюся рецептом універсальним – як для вилазки на природу, так і для хатніх посиденьок. Сьогодні це будуть булочки для бургерів, та не прості, а корисні, оскільки готуються із цільнозернового борошна. Немає жодної дитини, яка би не любила Макдональдс, не знаю, що вони там находять, я там пообідала із цікавості один раз. Мої враження – пересолено, калорійно, їсти в холодному вигляді неможливо, і взагалі, нагадує страви, які подають в літаках, той самий «пластмасовий» присмак. Зате мого племінника не можна було звідти витягнути (добре, що бабуся не знає де я його водила, а то було б мені). А ці булочки корисні, оскільки цільнозернове борошно малокалорійне, містить купу корисних мікро- та мікроелементів, та не подразнює підшлункову залозу. Отже, на сім булочок: до 280г цільнозернового борошна додаємо 10г свіжих дріжджів (або 1ч.л. сухих), я натираю на маленьку тертку, 1ч.л. цукру, 0,5ч.л. солі, перемішали. Додаємо 1ст.л. розтопленого вершкового масла та 1 стакан кефіру (кислого молока, йогурту). Замішуємо тісто, воно буде липке, схоже на пластилін, не лякайтеся, місити потрібно хвилин 5. Далі притрушуємо руки звичайним борошном, формуємо з нашого тіста шар, кладемо його в миску, затягуємо плівкою і залишаємо в теплому місці на 1,5-2 години. Тісто має збільшитися вдвічі. Далі формуємо булочки, трошки обкачуємо їх у борошні (тут можна брати як цільнозернове так і кукурудзяне), обтрушуємо від зайвого та кладемо на деко. Накриваємо рушником і забуваємо про них на годину. Духовка розігріта до 210С°. Випікаємо булки 25-30 хвилин. Даємо охолонути. М"які, ароматні, можна зробити подвійну порцію та готові вироби заморозити, а на сніданок просто розігріти в мікрохвильовці. А далі смажимо котлетки (ми робимо на грилі), готуємо соус, я роблю 0,5 стакана йогурта + 1.ч.л. гірчиці. Розрізаю булочки навпіл, змащую половинки соусом, кладу на одну половинку кільце помідора, котлетку, закриваю другою половинкою і домашній бюргер готовий. Можна покласти листя салату, сир пластинками, тобто весь простір для вашої уяви, головне, що зроблено із любов’ю та турботою. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 1076
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |