Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:16 13.06.2014 Полуничні хмаринкиПопадают к немцам в плен трое: француз, русский и еврей. - Мы вас завтра будем расстрелять! - сказал немецкий офицер,- Но как благородный нация, выполним ваше последнее желание. Француз попросил перед смертью молодую блондинку. Переночевал - и его расстреляли. Русский решил последний раз в жизни напиться. Заказал ящик водки. Ему принесли. Русский сутки пил. Умер от белой горячки. Подошла очередь еврея. - Ничего не пгошу, только дайте пегед смегтью поесть клубнички. - Свинья! Где мы тебе зимой найдем клубнику?! - А я и не спешу! Давайте подождем до весны...
Ви їли коли-небудь хмаринку? Ні? Тоді давайте спробуємо приготувати полуничні хмаринки. Чому вони так називаються? Ви приготуйте, а тоді все самі зрозумієте. Я нічого ніжнішого не куштувала. Особливо це сподобається дітлахам, ну і мама теж, оскільки пекти нічого не треба, просто трішки терпіння. Може це і не правильно, що я цілий тиждень ділюся солодкими рецептами, але сезон полуниці недовгий і треба вспіти поділитися деякими, ти більше треба бачити чи є потреба морозити більше ягід. Наприклад, цей рецепт можна готувати як зі свіжих, так і заморожених. Беремо 200г полуниці, пробиваємо її блендером, додаємо 150г цукрової пудри (не бійтеся цієї кількості, буде лише приємна солодкість), сік половинки лимона, ще раз пробиваємо на однорідну масу. Додаємо до полуничного пюре 10г желатину, розмішуємо і залишаємо хвилин на 20. І ось тут починаємо чаклувати, точні чаклувати буде наш блендер, який і буде збивати цю суміш. Головне, не забудьте змінити насадку на вінчик. Збиваємо пюре до тих пір, поки воно не збільшиться в об’ємі тричі і не побіліє. На фото я пронумерувала «еволюцію», щоб було видно до чого прагнути. У мене це по часу зайняло 12 хвилин, якщо блендер потужний, то вистачить і 5-6. Беремо форму, застеляємо її пергаментом, при потребі пергамент змазуємо тоненько олією (якщо впевнені, що нічого до паперу не прилипне, то не треба). Ці пропорції на форму 20*20см, або 22см діаметром. Більшу брати не варто, оскільки десерт вийде низьким, а це не дуже гарно. Виливаємо суміш і залишаємо на 12 годин при кімнатній температурі підсихати. Готовий пласт буде ледь липкуватий, але різатися буде не погано, я взагалі скористалася формочками для печива. Якщо плануєте їсти хмаринки кілька днів, їх варто нарізати та обкачати у цукровій пудрі, щось типу рахат-лукуму. А можна просто вирізати довільною формою і викласти на порційні паперові серветки. В будь-якому вигляді розійдуться вони миттєво!!! Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 841
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |