Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:51 08.05.2014 Крильця «Баффало»В переддень довготривалих вихідних хочу запропонувати рецепт курячих крилець, що підходить як для мангалу, духовки, так і для фритюрниці. Крім цікавого смаку самих крилець, до них додається ще не менш смачний та цікавий соус. Розрахунок на 1,2-1,5кг крилець. Крильця чистимо, відділяємо крайню фалангу (її не використовуємо), розрізаємо крильце на два. Для маринаду ми змішуємо 0,5л кефіру, 2ч.л. гірчиці, 0,5ч.л. соуса табаско (я замінила на таку ж кількість меленого червоного перцю), 0,5ч.л. солі. Все змішуємо мисці, Додаємо крильця і залишаємо на кілька годин (краще на ніч). Далі існує три варіанта: смажимо крильця у фритюрі; запікаємо у духовці; смажимо на мангалі. Який би варіант ви не обрали, головне – довести крильця до готовності. Поки готуються крила, ми робимо соус «Баффало»: в сковорідці розтоплюємо 60гр. масла, 2ст.л. коричневого цукру (можна брати і звичайний). Коли цукор розтопиться повністю, додаємо 3ст.л. томатної пасти, 100мл води, дрібку червоного перцю, солимо до смаку. Як закипить – додаємо 2 зубочки часнику. Знімаємо з вогню. Готові крильця викладаємо у миску, додаємо соус «Баффало», перемішуємо, залишаємо на 5-10 хвилин. Готуємо соус «Блю-чиз»: 50гр будь-якого сиру з пліснявою (Дор Блю, Дана Блю, можливо хтось візьме і Рокфор), 150мл нежирної сметани або натурального йогурта збиваємо блендером. Виливаємо в соусник, викладаємо крильця на блюдо, і насолоджуємося, насолоджуємося, насолоджуємося!!!!!!! Готувати легко, а готувати для близьких ще приємно!!!
Часник – натуральні природні ліки проти більшості хвороб, в ньому міститься більше 400 корисних і потрібних речовин: білки, жири, вітаміни (А, групи В, З, D, Е), мікроелементи і макроелементи (йод, калій, натрій, кальцій, магній, селен, кремній, фосфор), антиоксиданти, антикоагулянти, фітонциди. Специфічний аромат часнику додає ефірне масло, яке володіє сильною протизапальною, протигрибковою і антипаразитарною дією. Завдяки великій кількості антиоксидантів, які входять до складу часнику, ця рослина володіє унікальними омолоджуючими і регенеруючими властивостями. Часник відмінний препарат для імунітету, він в багато разів підсилює природні захисні сили організму, робить його стійким до основної частини різних бактерій і патогенних мікроорганізмів. Дію часнику можна порівняти з дією антибіотиків широкого спектру, від нього гинуть віруси, грибки, бактерії, і глистові інвазії. Перераховувати всі корисні властивості і дію, яку надає часник на організм можна довго: він покращує регенерацію тканин, очищує шкіру, покращує ріст і якість волосся, володіє бронхолітичними властивостями, відхаркувальною дією (його широко застосують при лікуванні бронхолегеневих захворювань і туберкульозу). Високий вміст таурину дозволяє підтримувати постійність внутрішнього середовища організму, таурин керує роботою клітинних мембран, утримує зовні кліток натрій, усередині калій і магній, тобто він є природним сечогінним засобом. Часник підвищує апетит, стимулює роботу всього шлунково-кишкового тракту, регулює секрецію травних залоз, пригнічує процеси бродіння і гниття в кишечнику, володіє спазмолітичною дією (його застосовують при проносах). Часник очищає гнійні рани, прискорює загоєння. Беззаперечною перевагою часнику є його властивості антихолестеринів і протипухлинний ефект. В результаті тривалих досліджень було виявлено, що препарати часнику в середньому зменшують вміст холестерину в організмі на 12%. Причому часник діє в основному на «поганий» холестерин, який закупорює судини. Споживання часнику сприяє розрідженню крові, речовини, що містяться в часнику, не дають кров’яним пластинкам скріплюватися між собою, що перешкоджає утворенню тромбів і знижує вірогідність «зсідання крові». Часник прекрасно впливає на судини в головному мозку, також очищаючи їх від бляшок холестеринів і тромбів, що покращує функціонування мозку і імунної системи. Його використовують для профілактики і лікування старечого недоумства і хвороби Альцгеймера. Часник сприяє зниженню артеріального тиску, і має гарний вплив на роботу серця.
Часник можна вживати у будь-якому вигляді: сирим, вареним, пареним, товченим, у вигляді соку. Що найцікавіше, після теплової обробки деякі корисні властивості часнику посилюються, роблячи його ще більш дієвим. Часник широко використовують в приготуванні різних медичних препаратів і біологічно активних добавок. Для тих, хто хоче уникнути специфічного запаху, можна приймати таблетовані екстракти часнику. Не менше корисно вдихати ефірне масло часнику, в період епідемій грипу, ОРЗ і ОРВІ можна розставляти в приміщенні блюдця з нарізаними зубчиками часнику. Часник можна їсти всім, незалежно від віку і статі, а також від наявності яких-небудь захворювань. Необхідно регулювати дозу, при значному споживанні часнику може з’явитися діарея і метеоризм. А прийом часнику в кількості більше 20 г в добу може викликати внутрішню кровотечу. Протипоказанням до вживання часнику є лише загострення виразкової хвороби шлунку і дванадцятипалої кишки та гострий гломерулонефрит. Також не рекомендується вживати часник годуючим матерям, оскільки в молоці може з’явитися специфічний аромат і присмак, що може не сподобатися малюкам.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 877
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |