Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:02 27.01.2014 Торт «Тетяна» від ТетяниТрішки із запізненням, але вітаю всіх Тетян з днем ангела, бажаю здоров’я, щастя. Нехай всі негаразди минають стороною, а мир, спокій та любов панують у серці. Прийміть від мене в дарунок солодкий рецепт. Поєднання смаків придумала сама і «скромно» назвала його найкращим ім’ям у світі. Віденський бісквіт: 100гр. борошна, 70гр. крохмалю, 50гр. какао, 1ч.л. розпушувача просіюємо через сито. 5 яєць розділяємо окремо на білки і жовтки. Відмірюємо 200гр. цукру і теж ділимо на дві частини, одну частину додаємо в жовтки і збиваємо до збільшення об’єму втричі (це займе часу 8-10 хвилин, залежно від потужності вашого міксеру). Білки збиваємо з другою половиною цукру (100гр.) до міцних пік. Жовткову масу акуратно змішати з білковою і поступово додавати борошняно-крохмальну суміш. Все дуже гарно вимішати, щоб не залишилося грудочок і маса стало однорідно-шоколадною. Духовку розігріти до 180С°. Форму для випічки змазати олією, причому змазуємо лише дно, стінки не зачіпаємо. Так бісквіт буде рівним та високим. Випікаємо 20-30 хвилин, перевіряємо готовність дерев’яною паличкою. Готовий бісквіт розрізаємо на два коржа і просочуємо їх сиропом (150гр. води, 150гр. цукру). Готуємо шоколадний мус: 200гр. шоколаду (не менше 70% какао) та 178гр. холодної води розтоплюємо на водяній бані. Поки шоколад топиться готуємо льодяну баню (в миску наливаємо холодну воду і додаємо 300гр. льоду). Миску з розтопленим шоколадом відразу з вогню ставимо на льодяну баню і починаємо збивати міксером. Збиваємо на малих оборотів, кожні дві хвилини додаючи швидкості, загалом 8-10 хвилин. Цей мус треба використовувати відразу, оскільки від дуже швидко застигає. На сьогоднішній день це мій улюблений рецепт, я його люблю із морозивом. Цей рецепт придумав Ерве Тис, гуру молекулярної кулінарії (на виставці у Парижі, він приготував з 1 жовтка курячого яйця, спецій та води 20 літрів майонезу). Шоколадна глазур: замочуємо 7гр. желатину в 30мл води. 75мл води, 125гр. цукру, 75гр. сметани (жирність не має значення), 50гр. какао доводимо до кипіння на маленькому вогні, постійно помішуючи. Зняти з вогню, додати желатин, все дуже ретельно розмішати. Коли глазур охолоне до 40С°, додаємо 25гр. вершкового масла і ще раз вимішуємо. Глазур дуже класна, якщо придивитися на фото, можна побачити як я фотографую. Кольоровий диск: ваш улюблений заварний крем викладаємо в форму діаметр якої менше на кілька сантиметрів від діаметру бісквіту (найкраще на 2-4 см). Ставимо в морозилку на 3-4 години (я ставила на ніч). У моєму випадку це полуничний крем, його рецепт буде наступним, оскільки за смаковими якостями заслуговує на окрему тему. А тепер збираємо торт. Ставимо боковушку від форми на тарілку, кладемо перший корж, далі кладемо заморожений крем. А далі викладаємо шоколадний мус, приділяючи особливу увагу пустотам між кремом і формою. Будьте обережні, оскільки в контакті із холодною поверхнею, мус миттєво твердне. Я цей нюанс не врахувала, і було важко розподілити все рівномірно. Найкраще мус викладати за допомогою кондитерського мішка. Зверху на шоколадний мус викладаємо другий корж. Все заливаємо глазур’ю. Її наливаємо на середину торта, глазур сама розійдеться по поверхні і буде стікати по бокам. Можна трішки допомогти собі шпателем. Глазур застигає швидко, вона дуже зручна у використанні. Прикрашаємо на свій смак. Але останнім кондитерським трендом є мінімалістичний декор і в жодному разі не мастика та мастичні прикраси (це не те що вчорашній, це п’ять раз позавчорашній день). Торт має густий шоколадний смак, в середині якого ховається кокетливий полуничний вибух. Це велике задоволення, діаметром 24см, висотою 7см та вагою 2кг, думаю вистачить усім. Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!
Какао - це корисний продукт, який був відомий ще древнім цивілізаціям. До його складу входить велика кількість вітамінів і антиоксидантів, необхідних організму людини для життєдіяльності. Какао-порошок виробляють з насіння какао-дерев, що ростуть в тропічних зонах. У складі какао представлені вітаміни групи В, бета каротин, вітаміни А, Е, РР. Воно також містить рослинний білок, вуглеводи і жири, органічні кислоти, насичені жирні кислоти і мінерали: калій, залізо, кальцій, магній, сірка, фосфор, цинк, хлор, мідь, марганець, фтор. Продукти з вмістом какао підвищують тонус і покращують настрій, завдяки здатності виробляти в організмі людини ендорфіни, так звані гормони щастя. Вживати какао-напій рекомендується людям, перехворівшим простудними захворюваннями, тому що велика кількість корисних речовин у його складі допоможе швидше відновити життєві сили. Через високий вміст калію, какао також рекомендовано до вживання людям з серцевою недостатністю. Какао містить антиоксидант флаванол, який покращує продуктивність роботи мозку. Флаванол нормалізує тиск і покращує мозковий кровообіг. Вхідні до складу какао-бобів поліфеноли запобігають накопиченню вільних радикалів в організмі. Какао також застосовується при емфіземі легенів. Але не варто пити цей напій перед сном, тому що кофеїн може спровокувати безсоння. Какао часто використовують в косметології і фармацевтиці. До його складу входить проціанід, який підвищує тонус і покращує еластичність шкіри, знімає стрес. Він також сприяє запобіганню передчасного старіння шкіри. Саме тому останнім часом дуже популярною процедурою є шоколадне обгортання. Незважаючи на дуже велику користь вживання какао, у нього є ряд протипоказань. Його не варто вживати хворим на подагру або при проблемах з нирками. З обережністю слід пити какао при атеросклерозі й цукровому діабеті. Небажано вживати його при запорах, так як воно містить дубильні речовини.
Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 1228
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |