![]() Рубрики
![]() ... |
![]() Тетяна Хвиль 10:06 25.02.2025 Дріжджові млинціПочався Сиропусний тиждень або Масниця, тож цілий тиждень треба пекти млинці, оладки, ліпити вареники - що кому більше смакує. Я ж пропоную рецепт млинців на дріжджах, які підходять як солоних начинок (ікра, риба, паштет, фарш, гриби, бекон, сир, зелень), так і для солодких. Для опари: дріжджі свіжі - 10гр борошно - 250гр вода тепла- 200гр цукор - 15гр Тісто: опара молоко тепле -450гр яйця - 3 шт сіль - 5гр цукор - 35гр борошно - 100гр олія - 50гр Для опари в мисці в теплій воді розпустити дріжджі, додати цукор та борошно, перемішати до однорідності. Вийде в'язке тісто. Накрити і залишити на 20-30 хв в теплому місці. Опара має добре підійти. Тоді до опари додаємо яйця, цукор, сіль, молоко, перемішуємо, додаємо борошно. Ще раз перемішати, накрити і знову залишити на 30-40 хвилин у теплому місці. Тісто добре підійде і буде схоже на густу піну. Акуратно перемішати тісто ополоником, щоб зрозуміти консистенцію: ідеально, якщо піна ллється з черпака рівномірно. Додати олію, перемішати. Розігріти сковороду на максимумі. Обов'язково змастити її олією. Вилити 1/2 половника тіста та подивитися як воно розходиться. Якщо важко, і млинець формується товстим - додати в тісто трохи молока ~ 25гр. Перемішати. Випікати млинці на вогні вище середнього, чекаючи поки бульбашки не вкриють поверхню і на млинці не залишиться рідкого тіста. Перевернути та допекти ще ~ 30 сек. Для млинців з начинкою начинку готуємо заздалегідь і як тільки утворяться кратери на поверхі млинця, викладаємо начинку на одну половину, а другу лопаткою загортаємо наверх у вигляді чебурека. Тоді досмажуємо на помірному вогні до готовності. На фото у мене млинці з яблуками - просто обсмажила кубики яблук на вершковому маслі корицею та цукром. Але й самі по собі млинці виходять смачними, подавати можна зі сметаною, йогуртом, джемом, шоколадом, карамеллю. Тетяна Хвиль Переглядів: 20
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |