Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17129)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2140)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2080)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1789)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1781)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1775)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1758)

Ванільне морозиво з пармезаном (1714)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1738)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1712)

Закуска із запечених баклажанів (1700)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1686)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1639)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1638)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1663)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1646)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1555)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1549)

Баклажан-кебаб в духовці (1537)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1523)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
10 заповідей щасливого шлюбу від Тараса Сеня
11:10 22.11.2023

10 заповідей щасливого шлюбу від Тараса Сеня

Як побудувати щасливу сім’ю? Що необхідно для того, аби зберегти від руйнування шлюб, який уже, можливо, тріщить по швах? Пастор та щасливий сім’янин Тарас Сень розповідає про десять заповідей щасливого шлюбу

Знайте свою роль у шлюбі

Коли Бог створив землю та все, що на ній, Він про все творіння казав: «Добре». Лише одного разу Бог сказав: «Недобре»:

«Недобре, щоб бути чоловіку самотнім. Створю йому поміч, подібну до нього» (Бут. 2:18). Із самого початку Бог встановив порядок у сім’ї, який є запорукою щасливого життя: чоловік – голова, дружина – помічниця. Бути головою – не тільки привілей, але, насамперед, обов’язок. Чоловік повинен піклуватися й оберігати свою сім’ю, розв’язувати проблеми, брати, коли потрібно, удар на себе, нести відповідальність. Бути помічницею – означає бути підтримкою у всьому для свого чоловіка, розуміти й ділити з ним його переживання.

Приєднуйтеся один до одного

Біблія описує нам, як Адам закохався в Єву:

«І перетворив Господь Бог те ребро, що взяв з Адама, на жінку, і привів її до Адама. І промовив Адам: «Оце тепер вона кість від костей моїх, і тіло від тіла мого. Вона чоловіковою буде зватися, бо взята вона з чоловіка. Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом» (Бут. 2:22-24).

Боже Слово навчає нас приєднуватися у житті до: Бога, добра, чоловік до жінки й навпаки. Ніякі інші тісні зв’язки не наповнять життя людини змістом. Якщо у подружньому житті більше уваги приділяється друзям, розвагам, роботі, то рано чи пізно це призведе до біди. Тому варто захищати свій час та увагу для сім’ї.

Як можна приєднуватися один до одного у шлюбі? Про це у наступних заповідях.

Проводьте час в спілкуванні один з одним

Якщо немає спілкування, неможливо пізнати один одного. Треба знаходити час, щоб говорити, слухати та розуміти думку один одного. Ми живемо в егоїстичному світі, де кожен щось хоче для себе. Але спілкування якісне, коли це діалог, а не монолог. Також важливо, щоб між чоловіком і дружиною не було секретів. Щирість та відвертість зміцнює стосунки.

Підтримуйте інтимні стосунки та романтику

Більшість розлучень у сучасному світі відбуваються через подружню зраду. Бог суворо забороняє інтимні стосунки поза шлюбом. Вірність – це основа міцних та здорових відносин між чоловіком та дружиною. Незалежно від того, скільки років ви разом, говоріть один одному гарні слова, створюйте романтичну атмосферу і насолоджуйтеся часом, проведеним разом зі своїм чоловіком чи дружиною.

Влаштовуйте разом свій побут

Щоб відремонтувати двері у кімнату чи зламану поличку на кухні, не треба багато часу і зусиль. Але чомусь, дуже часто, саме через такі побутові дрібнички стаються скандали. Якщо помітили щось, що потрібно зробити, не чекайте «зручного» моменту. Як правило, він ніколи не настає. Нехай у вашій оселі буде по-справжньому затишно, щоб завжди хотілося з радістю повертатися додому.

Піклуйтеся один про одного

Біблія дає мудру пораду: «Нехай кожен дбає не про своє, але кожен і про інших» (Фил. 2:4). Щоб стосунки були міцними, про них треба дбати. Егоїзм – лютий ворог. Боріться з ним і піклуйтеся один про одного охоче. Щоб зібрати гарний урожай, треба потурбуватися про посів і вирощування. Так само й у сім’ї: як дбаємо, так і маємо.

Разом виховуйте дітей

Багато батьків запитують: «А як правильно виховувати дітей?» Біблія дає нам відповідь: «А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в нагадуванні й остереженні Божому!» (Еф. 6:4) Зверніть увагу, що Біблія звертається до батьків. Відповідальність перед Богом за дітей лежить однаково на татові й мамі.

Важливо спілкуватися з дітьми, проводити разом якісний час, турбуватися про них. Тому що втрачений час неможливо повернути. Якщо діти – це наше майбутнє, то докладіть зусиль, щоб зберегти їхнє теперішнє.

Прощайте один одного

Прощенню потрібно вчитися. Скажемо відверто, навчання це нелегке. Але коли ми розуміємо, як багато кожному з нас простив Бог, то й прощати один одного стає легше.

Особливо важко прощати тих людей, яких ми вважаємо рідними та близькими. Але коли ми прощаємо наших кривдників, то й самі отримуємо зцілення душевних ран. Важливо не відкладати на безвік невирішені питання та образи, тому що вони будуть важким тягарем тиснути на нас і на інших. Відразу вирішуйте конфлікти та не складайте їх наслідки у своєму серці. Бо рано чи пізно вони нагадують про себе і можуть зруйнувати роками побудовані стосунки.

Поважайте один одного

Легко поважати тих, хто нас поважає. Але коли навпаки - тиснуть і не приймають? У важких обставинах формується наш характер і зміни, які стануться в нас, сприятимуть зміні й іншій стороні.

Ні в якому разі не варто розповідати про недоліки дружини чи чоловіка стороннім людям. Цим самим ми можемо «зломати» дорогу людину.

Любіть один одного

Чи варто говорити про те, що любов – це основа міцної сім’ї? Кожен, хто хоче побудувати щасливі сімейні стосунки, має пам’ятати про це і не забувати за жодних обставин.

Любов – це завжди дія. На словах легко любити, але цього недостатньо. Лише у нашій поведінці та ставленні можна побачити чи любимо ми, чи лише думаємо, що любимо.

Тільки любов може зруйнувати стіни ненависті, зцілити розбите серце, повернути втрачену надію і дарувати справжню радість.

Пресцентр церкви

«Христос є відповідь»


Переглядів: 288


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (44)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (36)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (40)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (40)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (40)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (54)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (51)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (48)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.