16:21 20.06.2023
Стейки з молодої капусти
Одна з найлітніших страв, от правда. Вперше спробувала два роки тому, робила кілька ваірантів, найбільше сподобалося, якщо капусту заздалегідь замаринувати в соусі теріяки, достатньо буде 10 хвилин.
Маринад:
100мл соусу теріяки
1ч.л.діжонської гірчиці
0,5ч.л. меду
1ч.л.оцту ягідного або фрукового
1 невеликий качан молодої капусти
100г будь-якого твердого або напівтвердого сиру
оливкова олія
сіль перець
⠀
Капусту ріжемо шматочками товщиною приблизно 2-3 см. Для маринаду все змішуємо, змащуємо стейки з двох боків і лишаємо щойнайменше хвилин на 10. Сир натираємо на великій тертці.
Викладаємо капусту на лист, рясно посипаємо сиром і збризкуємо оливковою олією. Солимо і перчимо на смак.
Розігріваємо духовку до 200°С і запікаємо капусту приблизно 10 хвилин до золотистої скоринки. При подачі посипаємо улюбленими спеціями.
Тетяна Хвиль
Переглядів: 1083
|
|