Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:50 20.02.2023 Млинці на ферментованому тістіПочався Масляний тиждень, а тому будемо пекти млинці. Почнемо з таких добротних, поживних млинців на ферменоаному тісті - дуже апроматні, в дірочках, куда так апетитно затікає мед, а з йогуртом та ягодами просто розкішний десерт. Ні, ніхто не забороняє додати шматочок соленої рибки та змазати крем-сиром - все на ваш смак та гаманець. Такі млинці не є швидкими, трохи часу присвятити доведеться, але воно того варто!
Опара на ніч (зріє 8-10 годин): 500гр. молока 1 яйце 50гр. цукру 12гр. олії 1гр. дріжджів свіжих 400гр. борошна пшеничного 150гр. манки (в ідеалі - семоліна) Змішати всі інгредієнти, затягнути плівкою і залишити на ніч
Тісто вранці як прокинулися: Опара 8гр. свіжих дріжджів 2 яйця 50гр. цукру 9гр. солі 100 -150гр. теплого молока (24-30С)
Додати до стиглої опари всі інгредієнти. Тісто має бути текучим. Залишити на 1,5-2 години до появи дрібних бульбашок на поверхні. Пекти на розпеченій сковороді. Товстий млинець печеться приблизно 3-5 хвилин з «гарної» сторони і ще 1 хвилину з «виворітної». Готовий млинець змастити топленим або вершковим маслом. Складати млинці один на одного. Тетяна Хвиль Переглядів: 864
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |