Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:31 07.11.2022 Віденське нарізне печивоНагадаю трохи призабутий рецепт смачного печива. Готується дуже зручно - одним пластом випікається, а потім нарізується бажаної форми. Порція велика, тож вистачить на всіх.
430гр. борошна 1 ч.л. розпушувача 0,5 ч.л. солі 1 яйце 50гр. сметани 20% 180гр. вершкового масла ⠀ Для начинки: Айвове, яблучне варення (можна будь-який джем чи повидло). Якщо берете варення, то потрібно додати 1-2ст.л.манки ⠀ У миску просіяти борошно, додати розпушувач, сіль, перемішати вінчиком. На борошно натерти на великій тертці холодне вершкове масло. Потім руками розтерти все у дрібну крихту. В іншій чашці змішати сметану та яйце. Яєчну суміш і борошняну крихту з'єднати та замісити м'яке тісто. Розділити на дві нерівні частини. Меншу частину тіста загорнути в плівку і відправити в морозилку приблизно на 1 годину. Більшу частину тіста розкачати на пергаменті в тонкий пласт, товщиною приблизно 0,5 см. Наколоти тісто вилкою і перенести тісто разом з папером на деко. Зверху рівномірно розподілити начинку. Зверху начинку натерти другу частину тіста на великій тертці, рівномірно розподіляючи по поверхні. Випікати пиріг у розігрітій духовці до 190 °С 25-35 хвилин до золотистого кольору. Час випікання може відрізнятися, орієнтуйтесь на духовку. Готовий пиріг теплим нарізаємо на шматочки. Перед подачею можна посипати цукровою пудрою. Тетяна Хвиль Переглядів: 1069
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |