Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 15:19 19.10.2022 Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбузаСьогодні персональний рецепт для однієї дуже хорошої людини, вона не любить ані пшона, ані гарбуза, але в такому вигляді їй точно сподобається, як і іншим байдужим до таких смачних і корисних продуктів. Що може зіпсувати нашу запіканку? Каша!
На 4 порції: 1ст.пшона 1ст.молока 3 яйця 300гр. гарбуза 100гр.цукру
Неправильно зварено пшоняна каша ще й той треш, тому насамперед вчимося варити кашу - насипали необхідну кількість пшона в каструльку (зазвичай береться 1 частина пшона на 2 чстини води), і промиваємо крупу КИП'ЯТКОМ разів 3-4, так ми не тільки позбавимося бруду, а й заберемо ймовірну гіркоту, яка властива пшону - воно дуже швидко гіркне при зберіганні. Промите пшоно заливаємо водою так, щоб покривала кашу на один палець і залишаємо на ніч при кімнатній температурі - так ми зменшуємо кількість фітинової кислоти (такий спосіб прийнятний для всіх круп та горіхів). Зранку воду зливаємо, заливаємо чистою і ставимо варитися. Заздалегідь замочена крупа вариться дуже швидко, після закипання змншуємо вогонь і варимо хвилин 7-10, якраз вода увійде в кашу і ось тут ми додаємо молоко (удвічі менше ніж було води), доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і залишаємо на хвилин 10. Ось тут можна приготувати смачні доданки до каші - ягоди, фрукти, джеми, або натерти твердий сир чи порізати бекон. А можна продожити знущання над крупою - в каструлю з товстим дном насипати цукор і топити на повільному вогні до золотистого кольору (НЕ помішуємо ложкою, а просто нахиляємо каструлю з боку на бік!). Гарбуз ріжемо дрібними кубиками і всипаємо в нашу карамель, закриваємо кришкою, щоб потомився 2-3 хвилини, тоді помішуючи доводимо до готовності, це ще хвилин 5-10. Готову кашу трохи охолоджумо, додаємо яйця, карамельний гарбуз, ванільний цукор, перемішуємо, викладаємо у посуд для запікання і ставимо в духовку при 180С, на 20-25 хвилин. Готову запікану присипаємо подрібненими горіхами чи кокосовю стружкою і відразу подаємо. Тетяна Хвиль Переглядів: 1754
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |