Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:04 07.10.2022 Картопляна запіканка Пармант`єТрішки дитинства принесла - ну а як ще назвати запіканку з картопляного пюре та фаршу? Ні, трохи вина, звісно, винесла за дужки, але в цілому така запіканка ну справжнісінька дитяча їжа. Щодо вина, та замініть його на виноградний сік і буде всім щастя. На 6 порцій:
Фарш, звичайно ж, краще зробити самим, ідеально, якщо це буде суміш із різного м'яса. Готуємо пюре: зварена в мундирі картопля, очищена гарячою і протерта через сито, але це - в ідеалі, можна і товкачиком пройтися ретельно. Додаємо дві третини сиру, п'ять ложок оливкової олії та поступово вливаючи гарячі вершки, робимо картопляне пюре, наприкінці вбиваємо яйце і добре перемішуємо. Дрібно ріжемо цибулю та часник, обсмажуємо в невеликій кількості олії до характерного цибульного запаху. Додаємо фарш і постійно "розбиваючи" його лопаткою доводимо до впевненої рум'яності. Солимо і перчимо. Додаємо вино, даємо випаруватись. Увага! Тут головне фарш не пересушити, він має залишитися соковитим. Змащуємо олією форму для запікання, викладаємо половину пюре, далі фарш і знову картопля. Посипаємо сиром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 15-20, нам треба отримати апетитну скоринку. Класично подавати з консервованим зеленим горошком (бездоганне поєднання) та солоними огірками. Таке собі дитинство-дитинство-дитинство. Тетяна Хвиль Переглядів: 1220
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |