Рубрики
... |
01:41 13.04.2016 Система менеджменту безпечності харчових продуктів МК ГаличинаНаявність безпечних продуктів харчування є питанням загальної турботи та стосується як споживачів, так і виробників у сфері харчової промисловості. Інтеграція сільськогосподарських і харчових галузей промисловості, глобалізація торгівлі продуктами харчування змінюють існуючі системи виробництва та розповсюдження харчових продуктів.
Система FSSC 22000 — один з найбільш всеосяжних підходів до сертифікації системи управління безпечністю харчових продуктів для тих, хто залучений у процес виробництва харчових продуктів підприємств, які залучені до процесу виробництва харчових продуктів.
Оскільки схема ґрунтується на стандарті ISO 22000, то він з легкістю інтегрується в інші системи менеджменту якості, такі як ISO 9001, ISO 14001 та OHSAS 18001 і дає можливість харчовим організаціям поліпшити якість продуктів харчування, а також забезпечити їхню безпечність.
FSSC 22000 дає організаціям можливість продемонструвати на міжнародному рівні, що вони мають комплексну систему управління, яка відповідає вимогам споживача і регуляторних органів щодо безпечності харчових продуктів.
ПрАТ «Галичина» одним з перших серед молокопереробних підприємств України , ще у березні 2012р
розробив і впровадив у себе СМБХП-Систему Менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає вимогам міжнародного стандарту FSSC22000 (схема сертифікації систем менеджменту безпечності харчових продуктів, що включає вимоги ISO 22000:2005,ISO /TS 22002-1:2010 та додаткові вимоги FSSC 22000). Відповідність СМБХП на підприємстві ,підтверджується сертифікатом міжнародного сертифікаційного органу, що передбачає щорічну перевірку функціонування СМБХП та її відповідність вимогам стандарту представниками сертифікаційного органу. На початку 2016 року на ПрАТ «Галичина» було проведено аудит представниками міжнародного сертифікаційного органу та підтверджено ,що СМБХП ,впроваджена на підприємстві , відповідає вимогам FSSC 22000 .
ІSO 22000 встановлює вимоги до системи менеджменту організацій , що беруть участь в ланцюжку виробництва і споживання харчових продуктів , щоб продемонструвати їх здатність контролювати ризики безпеки харчової продукції та гарантувати , що кінцеві продукти , відповідно до їх призначення , є безпечними для споживачів .
СМБХП – це сукупність всіх аспектів (ресурси, персонал, оргструктура і т. д.), що впливають на якість та безпечність кінцевої продукції. СМБХП регламентує дії всіх працівників підприємства, які можуть вплинути на якість та безпечність продукції, на задоволеність споживача.
Основною метою запровадження СМБХП на підприємстві є:
Переглядів: 621
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |