Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:03 06.08.2024 Суп «Харчо»Грузинський харчо - ароматна, ситна і неймовірно смачна перша страва. Його готують на обід для всієї родини, їм пригощають гостей, і будь-який національний ресторан обов'язково пропонує його у своєму меню. Для приготування харчо потрібний соус "Ткемалі", протерті томати, багато зелені та спецій, він дуже смакуватиме в таку дощову погоду.⠀
На 8-10 порцій: м'ясо на кістці - 500гр ріпчаста цибуля - 2 шт часник - 6 зубчиків свіжі томати (пробиті блендером) - 400гр рис круглий - 4ст.л. свіжа кінза та петрушка аджика 1/2ч.л. хмелі-сунелі - 1ч.л. соус ткемалі - 3ст.л. сванська сіль за смаком лаврове листя ⠀ М'ясо варимо протягом однієї години з цибулею та запашним перцем. Через якийсь час дістаємо м'ясо, зрізаємо його з кістки і нарізаємо кубиками, а бульйон проціджуємо. Тепер на олії та середньому вогні обсмажуємо дрібно нарізану цибулю. Далі додаємо часник і ще трохи обсмажуємо. Потім вливаємо томати і обсмажуємо на середньому вогні 10 хв. Коли засмажка буде готова – додаємо її в суп. Потім додаємо всі спеції, соуси, перемішуємо і додаємо заздалегідь промитий рис. Закидаємо лаврове листя і варимо суп 10 хв. Через якийсь час дістаємо лаврове листя, знімаємо суп з вогню, накриваємо кришкою і обов'язково даємо йому настоятися 20 хв. Виходить такий смачний, в міру гострий і наваристий харчо. Тетяна Хвиль Переглядів: 276
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |