Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 08:51 16.04.2024 Бамбл-ТірамісуКласна варіація на тему котейля. Бамбл – молодий коктейль: він з'явився на початку двохтисячних, але питання про те, в якій саме країні залишається відкритим. За однією з версій яскравий смугастий мікс винайшов бразильський бариста. Суміш еспресо з апельсиновим соком виявилося надзвичайно вдалим поєднанням за смаком і зовнішнім виглядом. Додаючи послідовно шари кави та соку, бариста отримав смугастий напій, що нагадав йому веселого джмеля (англійською – bamble bee). Так закріпилася назва бамбл. ну і кондитери не лишилися остронь, до найкавовішого десерту миттєво додали нового смаку. Отож, смачний тірамісу! Печиво «савоярді»: - 5 яєць (розділити на білки та жовтки) - 150 г цукру - 125 г борошна - цукрова пудра для посипання
Розігрійте духовку до 180С. Збийте білки до м'якої піни, поступово додайте 1,5 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Окремо збийте жовтки і цукор, що залишився, близько 5-10 хвилин на високій швидкості. Просійте борошно зверху і акуратно перемішайте. Потім домішайте білки. Складіть тісто в кондитерський мішок з рівною та круглою насадкою 2 см у діаметрі. На 2 листи, застелених пергаментним папером відсадіть 24 довгасті печива, довжиною 9 см. Присипте цукровою пудрою і випікайте по одному листу 18-20 хвилин. Дайте повністю охолонути.
Бамбл-кава: - 160гр подвійного еспресо - 200гр апельсинового фрешу - 60гр карамельного сиропу чи цукру У гарячій каві розчинити цукор, додати апельсиновий фреш. Важливо - коли ви просочуватимете бісквітне печиво - рідина повинна бути гаряча.
Апельсиновий крем: - 6 жовтків - 100гр цукру - цедра 1 апельсину - 110 мл апельсинового соку - дрібка солі - 100гр вершкового масла, порізаного кубиками
Розтерти цукор із цедрою. У сотейнику змішайте жовтки, цукор із цедрою та сік. Поставте все на водяну баню та варіть до 83С. Зніміть з вогню і потроху додайте нарізане на кубики вершкове масло та сіль, перемішайте до однорідності, потім пробийте блендером. Охолодіть.
Апельсиновий крем з маскарпоне: - весь апельсиновий крем - 500гр маскарпоне
Все добре перемішати.
На дно форми 23х17 см викладіть добре просочені в бамбл-каві печиво. Потім шар крему з маскарпоне. І так чергуйте аж до верху. Останній шар – крем. Зверху посипте какао. Приберіть у холодильник щонайменше 2 години, в ідеалі на ніч. Тетяна Хвиль Переглядів: 550
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |