Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:43 24.11.2023 Шоколадне печиво з тріщинкамиДуже популярне печиво останніх кількох років, яке прекрасно впишеться в подурнкову коробку солодощів, або просто прекрасить ваше сімейне чаювання. Вирішила поділитися своїм рецептом, яке не на шоколаді, а на какао-пудрі, та з використанням олії.
Яйце – 2 шт. Цукор – 120 гр. Борошно – 160 гр. Розпушувач – 10 гр. Какао – 40 гр.⠀ Олія - 80 гр.⠀⠀ Сіль – щіпка. Цукрова пудра для обсипання.⠀⠀ ⠀⠀ ⠀⠀ Яйця з цукром та щіпкою солі збити до збільшення в об'ємі та густої маси.⠀Додати олію і збити до однорідності. Борошно просіяти, змішати з какао та розпушувачем. Ввести в яєчну суміш. Готове тісто (воно буде м'яке) покласти в пакеті в холодильник на годину або в морозилку хвилин на 20. Там тісто стане твердішим і комфортнішим для подальшої роботи.⠀З тіста, що відлежалося, скачати кульки розміром з волоський горіх. За бажанням кульки можна трохи приплющити (печиво буде більш плоске). Заготівлі обваляти в цукровій пудрі, щоб вона щільно покрила, тісто просвічуватися не повинно. Чим товщі шар пудри, тим ефектніше тріщини. ⠀⠀ Майбутнє печиво на відстані (вони виростуть в два рази) викласти на деко, застелене пергаментом або на тефлоновий килимок.⠀⠀ Випікати за температури 180 градусів 20 хв, +/-, готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою.⠀⠀ Тетяна Хвиль Переглядів: 834
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |