Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:10 28.09.2023 Зефір «Слива-кардамон»Один з моїх найулюбленіших смаків, хоча зефір не люблю. Готувати люблю, а їсти - ні, отакий парадокс. Порція велика, розрахована на планетарний міксер ємністю чаші від 5 л.
У чашу міксера: 70гр білка 70гр цукру 1/2ч.л. лимонної кислоти ⠀ У сотейник: 140гр води 10гр агар-агару силою 900 150гр пюре сливи, в ідеалі кислої 300гр цукру 1/2ч.л.кардамону ⠀ Змішати в сотейнику пюре, цукор, воду, агар та корицю. Поставити варити. Сироп зварити до 104-106 градусів, постійно помішуючи. Одночасно поставили збивати білки на середніх обертах. Середніх це середнє число на шкалі швидкостей вашого міксера тобто посередині наприклад три з шести. Як тільки білок почне піниться, поступово додавайте цукор. Коли весь цукор доданий, можна включити максимальну швидкість і збити білок до максимально стійких піків. Готовий сироп акуратно влийте у білок, що збивається. Потім увімкніть міксер на повну потужність і збивайте до загусання. Маса схожа на крем, але піки добре тримає. Перекладіть у кондитерський мішок із улюбленою насадкою та відсадіть зефір на пергамент. Залишіть приблизно на 12 годин і потім зберіть половинки та припудріть цукровою пудрою. Зберігайте у герметичному контейнері 5-7 днів. Тетяна Хвиль Переглядів: 682
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |