Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:10 23.03.2023 Солодовий хліб з родзинкамиМій улюлблений вид хліба - солодовий - запаморочливий аромат, нетривіальний смак, якщо родзинки замінити на в'ялену вишню, журавлину чи грушу - буде зовсім інша історія, а якщо додати жменьку грецького горха чи фундука, то шматочок цього хліба цілком може замінити тістечко до кави. Готувати просто, це варіант на дріжджах, тому відмовки типу "нема закваски" не приймаються.
Заварка: 50гр. житнього борошна 25гр. червоного житнього солоду 4гр. коріандру 140гр. води білий солод -2гр. (або 5гр. житнього борошна) ⠀ Змішати борошно, солод та коріандр, залити окропом. Ретельно розмішати. При температурі 65 °С, внести білий солод (або житнє борошно). Перемішати. Поставити в духовку (або мультиварку) при 65С на 2 години. Далі охолодити до 35°С. ⠀ Опара: 35гр. води 5гр. пресованих дріжджів вся заварка 200гр. пшеничного борошна ⠀ Розпустити дріжджі у воді, додати заварку, розмішати. Внести борошно, замісити до однорідності. Затягнути плівкою, залишити на 2-2,5 години при температурі близько 30 °С. Опара повинна зрости в 2.5-3 рази, стати пористою та схожою за структурою на житнє тісто. ⠀ Тісто: вся опара 215гр. пшеничного борошна 7гр. солі 20гр. цукру 40гр. патоки (або меду) 120гр. води 50гр. родзинок ⠀ Родзинки залити окропом на 7-10 хв, промити, обсушити. Змішати в мисці всі інгредієнти крім родзинок і замісити тісто. Я вимішувала комбайном, пішло близько 12 хв. Як тісто стане гладким-внести родзинки на низькій швидкості, або дати тісту відлежати 15 хвилин, після розтягнути в пласт, посипати сухофруктами і закатати. Тісто вийде по щільності, як на батон, але липке. Бродіння при 28-30 ° С на 90 хвилин (або при кімнатній t 2-2.5 год). Зробити 1 обминку через 40 хв. Тісто підкатати в кулю, дати відлежку 10 хв. Сформувати хліб і укласти його в кошик для розстоювання, або у форму, якщо печете формовий. ⠀ Вистоювання при кімнатній температурі близько 1 години. Випікати з парою при 230 С 10 хв, далі при 210 С 30-40 хвилин. Повністю охолоджуємо і даємо настоятися не менше 6 годин, щоб найкраще розкрився смак і аромат. Тетяна Хвиль Переглядів: 862
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |