Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:36 04.11.2022 Смажений рисФактично це получається лінивий плов - ті самі маніпуляції, окрім підготовки м'яса і часу займає значно менше. Я ще обов'язково додаю в готову кашу болгарський перчик і багато зелені, але це справа смаку.
На 4-6 порцій: 400гр. фаршу 3 середні цибулини 3 середні моркви 150гр. круглого рису 40 мл олії 0,5ч.л. чорного меленого перцю 1ч.л. зіри 1ч.л. барбарису ¾ ч.л. куркуми 3 зубчики часнику
Моркву ріжемо на брусочки, цибулю півкільцями. Каструлю поставити на вогонь, вилити олію, викласти цибулю і обсмажити її до легкого золотистого кольору (хвилини 3-4), потім додати фарш і обсмажити 5 хвилин, додати моркву і ще 5 хвилин обсмажити разом, перемішуємо постійно, щоб фарш не злипся. Спеції змішати з 1ч.л. солі. В каструлю з фаршем та овочами додати суміш спецій, влити 100 мл води, перемішати, накрити кришкою та на середньому вогні тушкувати 40 хвилин. Рис промити і відкинути на друшляк. На тушкований фарш з овочами викласти рис, розрівняти по всій поверхні (не перемішувати з фаршем!) і залити 250 мл окропу. Накрити кришкою. Перші 2 хвилини після закипання рису готувати його на великому вогні, потім вогонь зменшити до середнього і доварити до готовності, поки рис не вбере всю воду, в середньому це 10-15 хвилин. За 5 хвилин до готовності викласти зверху зубчики часнику і втопити їх у каші. Вогонь вимкнути, рис перемішати. Накрити кришкою та дати настоятися 15-20 хвилин. Тетяна Хвиль Переглядів: 709
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |