Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3267)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3164)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3037)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль

14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 1244


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (11)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (14)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (14)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (15)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (16)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.