Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17111)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2134)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2077)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1785)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1777)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1770)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1754)

Ванільне морозиво з пармезаном (1708)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1734)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1707)

Закуска із запечених баклажанів (1695)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1681)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1635)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1634)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1657)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1641)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1552)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1544)

Баклажан-кебаб в духовці (1533)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1518)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Штолен Рішара Бертине
Тетяна Хвиль

12:52 14.12.2015

Штолен Рішара Бертине

Запомни, сынок в жены надо брать такую девушку, которая любит поесть. Она всегда приготовит себе покушать, ну и тебе что-то достанется..

Відразу прошу вибачення за обман – обіцяла різдвяний кекс, а виставляю штолен. Просто не мала часу (кекс печеться 3,5 години), сьогодні вночі буду виправлятися. Але повірте мені, штолен Рішара Бертине – це щось неймовірне, відверто зізнаюся – це мій улюбленець з усієї здобної випічки, він такий делікатний, що свіжоспеченого страшно взяти в руки, здається що помнеться. У фользі зберігається до тижня, залишаючись таким же ніжним. Порція дуже велика, але на подарки вистачить усім.

На 6 штоленів, вагою 450грам кожен.

1кг борошна

20гр.свіжих дріжджів

500мл молока (кімнатної температури)

200гр.масла (кімнатної температури)

50гр.цукру

10гр.солі

4 яйця

400гр. суміші сухофруктів

Для глазурі:

80гр.масла (розтопленого)

100гр.цукрової пудри

Крім того до цього штолена іде мигдальний крем, але у мене він постійно витікає, тому тепер я його не роблю, але рецепт даю, можливо комусь пощастить більше:

125гр.масла (кімнатної температури)

125гр.цукрової пудри

125гр.мигдального борошна

25гр.борошна

2 яйця

Рецепт дуже простий, як і все у майстра здобної випічки Рішара Бертине: дріжджі розтираємо з цукром, додаємо молоко, розмішуємо, просіюємо борошно, сіль, додаємо яйця, замішуємо тісто. Тепер до нього додаємо маленькими шматочками масло, наступний шматочок додаємо лише після того, як в тісто вмішався попередній. Тісто буде гладеньким, блискучим, але трохи липкуватим, в жодному разі не додавайте борошна! Покладіть тісто в миску, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 1,5-2 години.

Сухофрукти замочуємо в алкоголі або заливаємо міцним чаєм. Тісто руками розправляємо в прямокутник, викладаємо промиті сухофрукти. Згортаємо тісто книжкою, як листкове. Обережно руками розподіляємо начинку всередині. Підкачуємо в кулю і знову ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Далі тісто ділимо на шість частин, кожну формуємо овалом, а далі складаємо втроє і підкачуємо в батон. Викладаємо на деко, ставимо в тепле місце на 2-2,5 години.

Випікаємо при 170С° 30-40 хвилин, до золотистого кольору. Готові штолени щедро змазуємо маслом та присипаємо пудрою ще гарячими. Дати повністю охолонути і можна пакувати у фольгу. Не раджу додавати горіхи, адже тісто просто як пух, а тверді горіхи все зіпсують.

Якщо будете робити крем: масло збити з пудрою, додати яйця, два види борошна, ще раз збити. При формуванні батону викладаємо крем всередину, а тоді загортаємо.

Цей рецепт рекомендую для дітей, оскільки мізерна кількість цукру та невелика масла не надасть шкоди дитячому здоров’ю, тим більше що на смаку це зовсім не відобразиться. Рецепт реально легкий в приготуванні, просто дуже багато фото, мені дуже хочеться, щоб у вас все вийшло.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Штолен Рішара Бертине

Штолен Рішара Бертине

Штолен Рішара Бертине


Переглядів: 404


Додайте коментар:

защитный код

55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному55 портретів встановили на Майдані Незалежності у Рівному (20)
У Рівному триває встановлення та заміна вже існуючих конструкцій з портретами загиблих захисників України. Так, сьогодні, 26 квітня, замінили на нові, якісніші, 55 портретів Героїв, які віддали життя...
У Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофиУ Рівному відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської катастрофи (19)
Сьогодні біля пам'ятного знаку "Жертвам Чорнобильської катастрофи" на розі вулиць С.Петлюри - Г.Мазепи відбувся мітинг-реквієм з нагоди 38-роковин Чорнобильської...
Рівне стає лідером в допомозі для ЗСУРівне стає лідером в допомозі для ЗСУ (26)
Сьогоднішня сесія міської ради продемонструвала, що Рівне, як і раніше, є одним з лідерів у питанні підтримки Збройних Сил...
У Рівному в ДТП травмувався пішохідУ Рівному в ДТП травмувався пішохід (27)
Автопригода сталася вчора, 24 квітня, близько 16 години на вулиці Біла...
Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (45)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
У Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнаннямУ Рівному територію медзакладів освітлять найсучаснішим обладнанням (29)
Йдеться зокрема про територію Рівненської міської лікарні та Рівненського пологового будинку. При чому на це не буде витрачено жодної копійки з бюджету міста. Всі витрати на поставку найсучаснішої...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (41)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (41)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.