Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:42 22.04.2015 Грибний крем-супЖдете очень важного звонка и никак не можете дождаться … Положите мобильник в самый дальний карман, пойдите в ванную и намыльте руки… В нашій сім’ї зазвичай перші страви готує чоловік, але я знайшла категорію супів, до яких він діла не має. Це крем-супи. Я їх просто обожнюю, навіть доходить до такого, що вариться звичайний овочевий суп, а його для себе пробиваю блендером. Знаю побутує думка, що крем-супи калорійніші за звичайні. Не погоджуся, якщо звичайний супчик зварити на м’ясному бульйоні та ще й заправити піджаркою, то калорій в ньому буде безліч, а якщо зварити, ну наприклад, крем-суп із шампіньйонів, то вийде ситно і не дуже калорійно. Ми просто замінимо вершкове масло на олію, зменшимо їх кількість і кількість борошна, а також візьмемо нежирні вершки. Крем-суп з шампіньйонів, на 4 порції: 300гр.грибів 150мл.вершків (10-15%) 250мл овочевого бульйону 1ст.л. борошна (без верху) 1 невелика цибулинка 1зубчик часнику коріння петрушки, селери, пастернаку, сіль, перець. Для початку нарізаємо цибулю і часник, обсмажуємо в сотейнику на олії до золотистого кольору. Подрібнюємо гриби, додаємо до цибулі і смажимо до тих пір поки не випарується вся рідина. Додаємо коріння, солимо, перчимо, додаємо борошно. Трішки тушкуємо. Тоді додаємо бульйон (я його заміняю просто водою, смак від того не страждає, все одно отримуємо грибний суп). Доводимо до кипіння, варимо хвилин 7-10 на маленькому вогні. Додаємо вершки, і ще тримаємо 5 хвилин. Суп подрібнюємо блендером до однорідності. Якщо густина вам не подобається, то загустити можна протримавши суп на вогні кілька хвилин, але його треба постійно помішувати. Подаємо відразу, можна з грінками, а можна зробити чипси з грибів (нарізати слайсами та підсушити в духовці 10-15 хвилин при 120С°). Ніжна кремова консистенція, запаморочливий аромат грибів, і тішить думка про скромну калорійність – ну що може бути кращим недільного обіду? Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!! Тетяна Хвиль Переглядів: 681
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |