Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (3468)

Торт "Жіночі примхи" (4114)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (2297)

У Рівному побили директора ринку (1934)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (2062)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1482)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (1284)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1495)

Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1179)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (1295)

Лінива капуста (рецепты) (7339)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1370)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1368)

На Рівненщині брат зарізав брата (1332)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1363)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (1283)

На Рівненщині відбулося масштабне свято (1090)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (1259)

Небезпека для маленьких рівнян (1103)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (1218)

#Рецепти
Зефір на будь-який смак
Тетяна Хвиль
16:25 26.01.2015

Зефір на будь-який смак

В споре дурак имеет явное преимущество: состязаться с ним — глупо, а капитулировать — позорно.

Нещодавно в мене з’явилося нове захоплення – я «самозабвенно» готую зефір. З різними смаками, різної величини, різних форм. Це просто якась манія, продуктів мінімум, часу займає буквально кілька хвилин, зате результат настільки приголомшливий, що постійно хочеться «повернутися до пройденого матеріалу». Саме цікаве те, що я зефір (куплений) просто не терплю, а домашній їм із задоволенням, він не такий солодкий, смаки обираю на власні уподобання, коли схотіла – тоді зробила. Не знаю скільки виходить з порції, не порахувала, але можу сказати, що ці малюки зайняли деко, три підноси, дві розділочні дошки і одну картонку. На останньому фото менша половина, в кадр просто все помістилося. Тепер я хитріша, тому готую по півпорції, ще одна причини написана нижче. Рецепт даю на повну порцію.

250гр.яблучного пюре

400гр.цукру

150мл.води

8гр.агар-агару

1 яєчний білок

Саме головне в приготуванні зефіру – зробити яблучне пюре. Я його готую один раз, але багато, тримаю в холодильнику і при потребі користуюся. Яблука (приблизно 600гр.) миємо, ріжемо навпіл, виймаємо середину, ставимо запікатися до готовності при 170С°. Виймаємо весь м’якуш ще теплим, пробиваємо блендером до однорідної маси. Даємо охолонути.

В холодне пюре додаємо білок і починаємо збивати на великих обертах до тих пір, поки маса не побіліє і не збільшиться вдвічі.

Паралельно ставимо варитися сироп 350гр.цукру і 150мл води, доводимо до кипіння і додаємо 50гр.змішаного із 8гр.агар-агару. Це все на маленькому вогні варимо 7-8 хвилин, в кого є термометр – до 118С°. У мене немає, то я дивлюся, коли сироп за ложкою починає тягнуся майже нитками.

Киплячий сироп поступово вливаємо в білкову масу, не припиняючи її збивати. А ось тут головний момент чому я стала робити на півпорції. Чаша мого міксера має об’єм 3,9л, так ось при збивання білка з сиропом маса збільшується настільки, що вона просто туда не вміщується. Раптом будете готувати пам’ятайте, що миску треба брати ну дуже велику.

Готова маса має щільну, блискучу консистенцію. Викладаємо її в кулінарний мішок (я на фото показала, як для зручності користування я його надіваю на 1,5л банку) і відсаджуємо зефірки бажаного розміру.

Тепер залишаємо їх на 24 години при кімнатній температурі підсихати. Потім присипаємо злегка цукровою пудрою.

Якщо захочете погратися зі смаками, то половину ваги яблучного пюре замініть на яке бажаєте (125гр.яблучного +125гр.іншого). Якщо отримана суміш не буде густа як 20% сметана, тоді пюре потрібно уварити кілька хвилин.

Я уже робила ванільні, малинові, вишневі, на черзі бананові, апельсинові та полуничні.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак

Зефір на будь-який смак

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 212

Додайте коментар:

защитный код
Завтра у Рівному знову ярмаркуватимутьЗавтра у Рівному знову ярмаркуватимуть (416)
Завтра, 13 жовтня, у Рівному відбудеться сільськогосподарський ярмарок. Тут аграрії торгуватимуть різноманітною продукцією...
На Рівненщині почнуть штрафувати паліївНа Рівненщині почнуть штрафувати паліїв (317)
Сьогодні відбувся брифінг, щодо ситуації пожеж в природних екосистемах Рівненської області....
Графіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідніГрафіки і маршрути громадського транспорту у Рівному на вихідні (1179)
Відповідно до розпорядження міського голови під час святкування дня Незалежності 24.08.2018 та Дня міста Рівного 26.08.2018 буде закрито рух транспорту по вулиці Соборній від кооперативного коледжу до...
Де у Рівному перекриватимуть дороги?Де у Рівному перекриватимуть дороги? (241)
Увага учасникам дорожнього руху! 14 жовтня у місті Рівному буде призупинено рух транспортних засобів...
На Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходівНа Рівненщині під колеса автомобілів потрапило двоє пішоходів (122)
Перетинаючи проїзну частину у невстановленому місці, учора, 17 жовтня у Рівненському та Здолбунівському районах травмувалося двоє пішоходів. Поліцейські звертають увагу учасників дорожнього руху на су...
На Рівненщині за бюджетні гроші реалізують 9 проектів громадських організацій (145)
Клуб успішних жінок, школа волонтерів, курс фінансового успіху та протидія домашньому насильству – ці та інші ідеї громадських організацій Рівненщини отримають гроші на реалізацію....
На Рівненщині за бюджетні гроші реалізують 9 проектів громадських організаційНа Рівненщині за бюджетні гроші реалізують 9 проектів громадських організацій (219)
Клуб успішних жінок, школа волонтерів, курс фінансового успіху та протидія домашньому насильству – ці та інші ідеї громадських організацій Рівненщини отримають гроші на реалізацію....
На Рівненщині копачі бурштину чинили опір поліцейськимНа Рівненщині копачі бурштину чинили опір поліцейським (40)
Сьогодні, 18 жовтня, близько сьомої години ранку у селі Кухітська Воля Зарічненського району під час патрулювання у протидії незаконному видобутку бурштину поліцейським чинили опір група невідомих у к...

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!


ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.