Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:45 14.05.2014 От улыбки станет всем светлейЦе не просто черговий рецепт – це цілий комплекс, позитиву, радості та посмішок. Ви тільки подивіться, як це миле печиво посміхається вам. Просто засіб від депресії якійсь, і назва у нього відповідна - печиво «Смайл». А рецепт знову ж таки французької кухні, відомого кондитера Ніколя Пепана. В записничку вже є його рецепт і я , пам’ятаючи неперевершений результат, жодної миті не сумнівалася в тому що приготую печиво теж. Тим більше, що готувала для найкращої дитини в світі (це не просто моя думка – це моя впевненість). Менше лірики – більше практики, спочатку робимо тісто: змішуємо в мисці 200г просіяного борошна, 75г цукрової пудри, 25г мигдального борошна (можна замінити звичайним, але так смачніше), дрібку солі. Добавити 120г холодного масла, порізаного шматочками, перетерти в крихти. Додати одне яйце і замісити тісто. Тісто місимо не довго, щоб воно не стало дерев’яним. Зібрали в шар і поклали в холодильник на 30 хвилин. Тим часом робимо начинку: 100г шоколаду розтопити на водяній бані, охолодити до кімнатної температури. Додати 50г масла, добре вимішати. До цієї суміші додаємо горіхове праліне в кількості 100г. Праліне готуємо так: горіхи, які є в наявності (у мене були грецькі) 50г, прокалюємо на сковороді, додаємо 50г цукру. Чекаємо поки утвориться карамель. Нічим не помішуємо, можна тільки повертати сковорідку так, щоб карамель повністю вкрила горіхи. Викладаємо на пергамент і даємо охолонути. Далі все перекладаємо в блендер і збиваємо. Краще почати з низької швидкості, щоб не зламати техніку. Все, наше праліне готове. Дуже смачна річ і необмежений простір для використання (це все у нас попереду). Дістаємо наше тісто, розкачуємо товщиною 3-5мм, вирізаємо кружечки діаметром 5см. За допомогою корпуса кулькової ручки робимо очки. А посмішку вирізаємо маленьким гострим ножиком. Випікаємо 10-15 хвилин при 160°С до золотистого кольору. Коли заготовки охолонуть, перемазуємо їх праліново-шоколадним кремом, кличемо дітей, наливаємо молоко і починаємо впевнюватися – життя така класна штука!!! Готувати легко, а готувати для близьких ще і приємно!!!
Цукор буває білий і коричневий. У коричневому цукрі зберігається набагато більше мікроелементів, властивих цукрового буряку або цукрового очерету, саме тому багато лікарі рекомендують його своїм пацієнтам. Єдине, в чому коричневий цукор гірше рафінованого, так це в ціні, яка перевищує ціну конкурента в три-чотири рази. В іншому позитивні і негативні сторони двох видів цукру збігаються. Головними мінусами білого і коричневого цукру є ті фактори, що: Серед ласунів частіше можна зустріти людей, які страждають карієсом. Бо саме через цукру розмноження бактерій, що викликають цю хворобу ротової порожнини, проісодіт з подвоєною швидкістю. Підвищена калорійність. 374 кілокалорії на сотню грам це багато для продукту, який в чистому вигляді не вживається. Більшість солодощів та кондитерських виробів в своєму складі містять не тільки цукор, а й борошно, крохмаль, калорійність яких не на багато нижча. Через зловживання улюблених ласощів все більше людей по всьому світу страждають ожирінням, а це не тільки проблеми зі здоров'ям, але також і психологічні проблеми. Сахароза є причиною багатьох захворювань, серед яких хронічні запори, кишкові розлади, виразкові ураження шлунка, дванадцятипалої кишки, рак товстого кишечника і навіть захворювання вен нижніх кінцівок, чи то пак ніг. Вітамін В12, який бере участь в утворенні еритроцитів, а також багато мікроелементів не можуть бути синтезовані організмом через надлишок сахарози. А також цукор посилює стрес і є сильним імунодіпрессантом, погіршує зір, сприяє розвитку алкоголізму, порушує всмоктування кальцію і магнію, провокує печії, прискорює розвиток артриту, атеросклерозу, бронхіальної астми, геморой, варикозне розширення вен, парадентоз, розвиток грибка, дефіцит міді в організмі, провокує утворення каменів в нирках і жовчному міхурі, алергію, мігрені, сонливість, рак молочної залози, яєчників, кишечника, передміхурової залози, прямої кишки, підвищує рівень холестерину і порушує викидання білків, мінеральний обмін і вироблення гормонів росту і виводить хром з організму, що призводить до дезрегуляціі самого цукру в крові, знижує опірності бактеріальних інфекцій, рівень ферментів і рівень ліпопротеїдів високої щільності, збільшує концентрацію нейромедіатора серотоніна. Є у цукру позитивні сторони? Так, є, наприклад: Поліпшення смаку продуктів. Активізація кровообігу в людському мозку. Запобігання тромбозів. Цукор - відмінний засіб для налагодження роботи селезінки і печінки. Прекрасний засіб для зупинення крові при подряпинах. Цукрова пудра (без домішок) гарно допомагає при пролежнях. Відмовлятися від цукру чи ні - особиста справа кожної людини, але варто зауважити, що цей продукт ще не до кінця вивчений, і багато експертів сумніваються як у позитивних сторонах головного підсолоджувача життя, так і в його негативних сторонах. Тепер ви самі можете зробити висновок про те, чи корисно вживання цукру в харчуванні. Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 819
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |