Олас
Ціни на пальне АЗС "Олас"
ДП19.95 грн
А-95 преміум24.90 грн
А-9522.00 грн
А-9221.45 грн

Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (740)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (579)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (541)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (537)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (472)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (448)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (453)

Поблизу села Клевань загинув пішохід (419)

На Рівненщині брат зарізав брата (403)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (373)

Городоцька сільська рада «напрацювала» на понад 1 млн грн втрат ресурсів (367)

На Дубенщині у ДТП постраждав рівнянин (345)

Лінива капуста (1832)

Рівненські аудитори виявили порушення у Березнівській центральній районній лікарні (322)

У Рівненській області ліквідовано черговий підпільний цех з виробництва фальсифікованого алкоголю (316)

Поліцейські оперативно затримали водія, який у Рівненському районі збив двох пішоходів та втік (290)

У Рівному на автовокзалі у чоловіка вилучили півтисячі набоїв (297)

Сьогодні у Рівному покажуть "Казку про гроші" (295)

На Рівненщині шахраї діють за допомогою смс (288)

Селян просять 40 днів не розводити свиней – аби локалізувати АЧС (289)

Французький сніданок
Тетяна Хвиль
15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 90

Додайте коментар:

защитный код
Відзначаємо  50 років музею НУВГП  разомВідзначаємо 50 років музею НУВГП разом (201)
Все має свою історію... І навіть передісторію... Музей історії НУВГП не є виключенням у ряді музеїв історії навчальних закладів....
Міській голова Рівного зустрівся зі студентами-відмінникамиМіській голова Рівного зустрівся зі студентами-відмінниками (143)
У міській раді з нагоди Міжнародного дня студента відбулася зустріч із відмінниками навчальних закладів...
Три підводи деревини вилучили в двох районах РівненщиниТри підводи деревини вилучили в двох районах Рівненщини (214)
У Сарненському та Корецькому районах 13 листопада поліцейські групи реагування патрульної поліції викрили місцевих жителів, які підводами перевозили деревину породи сосна....
В Рівному призупиниться рух нічного тролейбусуВ Рівному призупиниться рух нічного тролейбусу (78)
Увага!!! В ніч з 16 на 17 листопада 2017 року буде тимчасово зупинено рух "нічного" тролейбуса №3....
Відбивні в сирній паніровціВідбивні в сирній паніровці (19)
Услуга “Второй шанс” недоступна. Цените с первого!...
Поліцейські розшукують зловмисника за вчинений розбій на літнє подружжя на РівненщиніПоліцейські розшукують зловмисника за вчинений розбій на літнє подружжя на Рівненщині (98)
Повідомлення про напад на подружжя у селі Моквинські Хутори, Костопільського району надійшло до поліції 14 листопада близько 19-ї години. Невідомий у балаклаві ввірвався до будинку, погрожуючи фізичн...
Дитячі сухарикиДитячі сухарики (42)
Иногда мужа от меня трясет. Все-таки я потрясающая женщина...
На Рівненщині нетверезий водій спричинив ДТП: дві жінки у лікарніНа Рівненщині нетверезий водій спричинив ДТП: дві жінки у лікарні (221)
Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участю чотирьох автомобілів на автодорозі Київ-Чоп неподалік села Бабин Гощанського району до поліції надійшло восьмого листопада о 18.30....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.