Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2636)

На Рівненщині 87 жителів Сарненського району повернуть у бюджет понад 700 тис. грн незаконно отриманих субсидій (1863)

Торт "Жіночі примхи" (2721)

На Рівненщині сповістили про штормове попередження (1580)

У Рівному побили директора ринку (1379)

На Рівненщині за гостинність чоловік поплатився життям (1151)

У Рівненському районі із ножовими пораненнями госпіталізовані троє молодиків (1037)

Чи безпечно проживати в Рівному вище 9-го поверху? (1094)

В Рівному на лінію вийшов відремонтований тролейбус (1061)

Лінива капуста (рецепты) (5541)

До Корецького монастиря не повернулася черниця (1011)

Рівненщину відвідав Олег Ляшко (862)

На Рівненщині брат зарізав брата (955)

На Рівненщині затримали винуватця смертельної ДТП, який зник із місця пригоди (889)

На Рівненщині сталася сутичка між правоохоронцями і бурштинокопачами (842)

Минулої доби унаслідок чотирьох ДТП на Рівненщині постраждали п’ятеро осіб (904)

На Сарненщині син власниці магазину застав грабіжника на місці злочину (918)

Через двадцять днів обласна рада може отримати нового голову (новости) (864)

Небезпека для маленьких рівнян (808)

У Рівному пішохід потрапив під мікроавтобус (894)

Французький сніданок
Тетяна Хвиль
15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 355

Додайте коментар:

защитный код
Рівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон  гривеньРівненські фахівці виявили у селищній раді фінансових порушень на понад мільйон гривень (2636)
Спеціалісти управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели планову ревізію селищного бюджету фінансово-господарської діяльності Млинівської селищної ради Млинівського району ...
Рівненщину відвідав Олег ЛяшкоРівненщину відвідав Олег Ляшко (862)
Двадцять сьомого квітня в нашій області перебував лідер Радикальної партії Олег Ляшко....
Де у Рівному перекриватимуть рух транспортуДе у Рівному перекриватимуть рух транспорту (288)
Інформація учасникам дорожнього руху щодо проведення Дня Європи в місті Рівному 19 травня 2018 року...
Радивилівський хлібокомбінат «нагосподарював» майже на два мільйони втратРадивилівський хлібокомбінат «нагосподарював» майже на два мільйони втрат (224)
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області провели державний фінансовий аудит діяльності Державного підприємства «Радивилівський комбінат хлібопродуктів» і виявили низку...
У Рівному зупинять рух автотранспортуУ Рівному зупинять рух автотранспорту (334)
Увага! 9 травня з 10:30 буде зупинено рух автотранспорту...
У ДТП на Рівненщині загинув водій мікроавтобусаУ ДТП на Рівненщині загинув водій мікроавтобуса (202)
Сьогодні, 15 травня, близько шостої ранку на автодорозі "Городище-Рівне-Старокостянтинів" поблизу села Богдашів сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода....
Дуже смачні пиріжки з картоплеюДуже смачні пиріжки з картоплею (21)
Брелок для ключей – это небольшое устройство, позволяющее потерять все ключи одновременно...
На Рівненщині поліцейські оперативно затримали нападників за розбійНа Рівненщині поліцейські оперативно затримали нападників за розбій (80)
Близько о пів на п’яту ранку сьогодні, 17 травня, троє невідомих осіб у балаклавах проникли на територію навчального закладу села Мирогоща Дубенського району....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.