Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3173)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2428)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2370)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2276)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2151)

Салат з оселедця та квасолі (2249)

Американська класика - брауні (2241)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2208)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2167)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2186)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2175)

Гарячий шоколад (2170)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2168)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2138)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2128)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2090)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2088)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2078)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2054)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (1826)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Французький сніданок
Тетяна Хвиль
15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок


Переглядів: 406


Додайте коментар:

защитный код

Гарбузовий крем-суп з болгарським перцемГарбузовий крем-суп з болгарським перцем (436)
...
Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини?Що передбачають обмеження «червоної» зони для жителів Рівненщини? (428)
З 26 жовтня на території усієї Рівненської області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС...
Відкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади РівненщиниВідкрите звернення працівників Рівненського обласного клінічного лікувально-діагностичного центру ім.В.Поліщука до громади Рівненщини (508)
Незважаючи на всі провокації, працівники закладу залишаються поза політикою і продовжують виконувати свою роботу...
Смертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТПСмертельний наїзд на пішохода на трасі «Київ-Чоп»: поліцейські розслідують ДТП (178)
Повідомлення про загиблого в автопригоді в селі Федорівка Рівненського району надійшло на спецлінію 102 учора, 26 жовтня, о 19:20...
У Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловікУ Рівному на будівництві стадіону травмувався чоловік (96)
27 жовтня о 12:20 на спецлінію 102 надійшло повідомлення, що у приймальне відділення Рівненської міської лікарні доставили без свідомості та із численними травмами чоловіка, які він отримав на будівни...
У Рівненській області 7 лікарень безоплатно лікують інсульт за договором із НСЗУУ Рівненській області 7 лікарень безоплатно лікують інсульт за договором із НСЗУ (17)
Лікування інсульту в Україні є повністю безоплатне, адже входить у Програму медичних гарантій та є пріоритетною послугою серед інших програм ПМГ...
У Рівному підпалили авто підприємцяУ Рівному підпалили авто підприємця (77)
Повідомлення, що біля багатоповерхівки на вулиці Соборній горить автомобіль надійшло на спецлінію 102 сьогодні, 27 жовтня, о 01:10...
Рівненщина переходить у "червону" зонуРівненщина переходить у "червону" зону (171)
З 26 жовтня на території Рівненської області діятиме «червона» зона. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.