Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (317)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (262)

Закуска із запечених баклажанів (232)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (175)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (175)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (173)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (168)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (164)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (164)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (160)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (158)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (158)

На Сарненщині внаслідок ДТП травмувалася мотоциклістка (154)

У ДТП на Дубенщині травмувалися водій легковика та його пасажирка (154)

Із 1 серпня у Рівному змінюється вартість проїзду у громадському транспорті (151)

Суд взяв під варту поліцейського, підозрюваного у вбивстві рівнянина (147)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (147)

У Рівному поліцейські перевіряють інформацію про замінування вокзалів та вулиці (146)

УВАГА! У Рівному поліцейські розшукують чоловіка, який скоїв вбивство (146)

Ідеальне заварне тісто для вареників (139)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Французький сніданок
Тетяна Хвиль

15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок


Переглядів: 20


Додайте коментар:

защитный код

Відомо, хто буде виконувати обов’язки директора РівнеоблводоканалуВідомо, хто буде виконувати обов’язки директора Рівнеоблводоканалу (29)
Виконувати обов’язки директора Рівненського обласного виробничого комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства «Рівнеоблводоканал» буде Андрій...
Унаслідок ДТП на трасі «Київ-Чоп» госпіталізували водія та пасажира кросоверУнаслідок ДТП на трасі «Київ-Чоп» госпіталізували водія та пасажира кросовер (35)
Автопригода сталася учора, 16 серпня, о 18:10 в селі Панталія Дубенського району...
ВВ'ялені сливи за 30 хвилин (43)
...
60 діб за ґратами: підозрюваному у пограбуванні здолбунівчанина обрали запобіжний захід60 діб за ґратами: підозрюваному у пограбуванні здолбунівчанина обрали запобіжний захід (33)
Засідання Здолбунівського районного суду відбулось сьогодні, 16 серпня...
1500 доларів США за закриття провадження - жителя Сарн затримали за надання хабаря слідчому1500 доларів США за закриття провадження - жителя Сарн затримали за надання хабаря слідчому (40)
За процесуального керівництва Сарненської окружної прокуратури 42-річного чоловіка затримано за надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 369 КК...
СБУ Рівненщини затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на «керівну посаду» у разі окупації містаСБУ Рівненщини затримала агента рф, який коригував ракетні удари по Запоріжжю в обмін на «керівну посаду» у разі окупації міста (42)
Контррозвідка Служби безпеки провела багатоетапну спецоперацію з викриття і затримання агента фсб, який розвідував місця дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони України поблизу південного...
Рівненські аудитори з початку року забезпечили відшкодування втрат ресурсів на 14,3 млн грнРівненські аудитори з початку року забезпечили відшкодування втрат ресурсів на 14,3 млн грн (43)
За результатами ревізій фінансово-господарської діяльності та перевірок закупівель, проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області у січні ‒ липні 2022 року,...
Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води централізованої системи водопостачанняРівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води централізованої системи водопостачання (38)
Рівнеоблводоканал ретельно контролює якість питної води централізованої системи водопостачання на всіх етапах її водопідготовки та на виході з очисних водопровідних...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.