Олас
Ціни на пальне АЗС "Олас"
ДП19.95 грн
А-95 преміум24.90 грн
А-9522.00 грн
А-9221.45 грн

Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"

Популярне

В Рівному на пішохідному переході збили бабусю з онуком (1417)

На Рівненщині знайшли немовля у шкільній вбиральні (1168)

Пікулі (1189)

Чорнично-абрикосові кекси (1141)

Кокосові сирники (1116)

В Рівному зупиниться рух тролейбуса (1111)

Володимирецькі поліцейські встановили породіллю, яка викинула немовля у вбиральню (1099)

Салат- гриль (1108)

Ск»ячаттіна із цукіні (1103)

У Рівному на вулиці знайшли артилерійський снаряд (1097)

Літній суп Таратор (Джаджик) (1090)

Морозиво з персиковою карамеллю (1076)

В Рівному патрульні виявили автомобіль, який перебуває у розшуку (1083)

Поліцейські розшукують жінку, яка загубилася в лісі Рівненського району (1082)

Через порушення правил дорожнього руху у Рівному семеро людей опинилися у лікарні (1073)

На Рівненщині шахраї вимагають гроші від імені ОДА (1064)

На Березнівщині чоловік ледве не зарізав власну дружину (1077)

На Рівненщині чоловік забив дружину до смерті (1041)

Персиковий крем-оцет для гурманів (1069)

Студенти Рівненського “Водніка” зможуть оплачувати навчання і проживання в гуртожитку зі свого смартфону (1050)

Французький сніданок
Тетяна Хвиль
15:41 09.04.2014

Французький сніданок

Круасани - це, напевно, найвідоміша французька випічка, навряд чи знайдеться людина, яка не знає, що це таке. Всі, хто хоча би раз спробували правильно приготовані круасани назавжди запам'ятали цю рум'яну хрустку скоринку і її п'янке поєднання з найніжнішої начинкою - шоколадом , сиром , кремом і т.д. Сьогодні круасани вважаються одним із символів Франції, проте вперше, згідно історичної версії, їх приготували зовсім не в цій країні, а в Австрії, звідки рецепт цих смачних булочок привезла до столиці світової моди і кулінарії Марія- Антуанетта.

Під час облоги Відня турками один з булочників, готуючи тісто, почув дивні звуки і звернувся до військових, виявилося - не дарма: турки робили підкоп, намагаючись потрапити в місто. У підсумку після перемоги австрійців віденські булочники спекли особливі булочки з листкового тіста, зробивши їх у формі півмісяця - символу ісламу, висміюючи тим самим задум турків. Така історія винаходу круассана.

Сьогодні круасани готують в самих різних країнах світу, адже це дійсно дуже смачно! Чашечка кави або гарячого шоколаду і ароматний свіжоспечений круасан - це класичний французький сніданок, ну а приготувати булочки можна з будь-якою начинкою або зовсім без неї.

На превеликий жаль, приготувати в домашніх умовах круасани, які подають у французьких кав’ярнях неможливо. По-перше, там використовується спеціальне вершкове масло із пониженим вмістом вологи, борошно надзвичайно дрібного помолу, а по-друге, дотримується спеціальний температурний режим як при приготуванні тіста, так і при ферментації готових виробів. Але наблизитися до оригіналу можливо.

І ми це будемо робити неодноразово. У мене є кілька рецептів круасанів різних кулінарних шкіл світу, я всі представлю на ваш розсуд, а там уже можна буде вибрати той, що найбільше припаде до смаку.

Сьогодні буде рецепт, який найбільше подобається моїм хлопцям (всім трьом: Вовчику, Льончику і Владунчику). Все дуже просто, варто лише мати витримку, але все по-порядку.

Рецепт даю на 45 штук, розмір приблизно як на дитячу долоньку.

Змішуємо у мисці: 1200гр борошна, 145гр цукру, 30гр солі (беру вдвічі менше), 20гр дріжджів свіжих, 1ч.л. розпушувача, 80гр масла кімнатної температури, 30гр сухого молока, 650гр води. Гарно вимісили тісто, затянули миску плівкою і залишили в холодильнику на 1 годину.

Тим часом нарізаємо 650гр масла маленькими кубиками, додаємо 2-3ст.л. борошна і формуємо пласт, який теж зберігаємо в холодильнику.

За годину тісто розкачуємо, на середину кладемо масляний пласт і загортаємо конвертом.

Починаємо розкачувати в одну сторону, найлегше це робити вздовж. Розкатане тісто ( приблизно 50*30 см) складаємо книжкою втричі. Ховаємо в холодильник на 1 годину.

Цю процедуру робимо 4-5 разів, у кого на скільки вистачить нервів. Але в будь-якому випадку розкатку ведемо в одному напрямку, тісто завжди кладемо короткою стороною до себе.

На останній розкатці формуємо прямокутник, який ділимо вздовж на дві полоси. Полоси, в свою чергу, ріжемо трикутниками. В основі кожного трикутника робимо маленький надріз, щоб було зручніше формувати круасани.

За бажанням можна зробити улюблену начинку, дуже смачно з шоколадом.

Формуємо круасани закручуючи трикутники з широкої сторони до вузької. Залишаємо на розстойку на 2 години в теплому місці. Далі змазуємо круасани яйцем. Ставимо в духовку розігріту на 180С° на 15-20 хв., в залежності від розміру випічки та від сили вашої духовки. На фото я намагалася все показати.

Я це роблю ввечері, залишаю на розстойку на ніч, а в годині п’ятій ранку ставлю в духовку, і зранку маємо французький сніданок.

Готувати легко, а готувати для близьких ще й приємно!!!

Тетяна Хвиль, Р-Р

Французький сніданок

Французький сніданок

Французький сніданок

Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Переглядів: 241

Додайте коментар:

защитный код
Бешкет трьох неповнолітніх рівнянок завершився кримінальною відповідальністюБешкет трьох неповнолітніх рівнянок завершився кримінальною відповідальністю (589)
Троє неповнолітніх дівчат з’їли неоплачені продукти харчування та намагались вкрасти неоплачений товар в одному з торгових закладів міста....
Унаслідок ДТП у Рівному постраждала семирічна дівчинкаУнаслідок ДТП у Рівному постраждала семирічна дівчинка (523)
Дорожньо-транспортна пригода трапилася учора, 12 вересня, близько 22 години на вулиці Князя Володимира обласного центру....
На Рівненщині активно "працюють" шахраїНа Рівненщині активно "працюють" шахраї (662)
У Сарнах пенсіонерка оплатила «термінову операцію» шахраям...
Депутат Рівненської міської ради розкриває картиДепутат Рівненської міської ради розкриває карти (773)
...
У Рівному лікарі підвищували кваліфікаціюУ Рівному лікарі підвищували кваліфікацію (516)
З 5 по 10 вересня лікарі Рівного та області підвищували свою кваліфікацію на курсі «Підтримка життя під час травми». Організований ГО «Захист Патріотів» курс навчив їх новим підходам та алгоритмам по ...
На Рівненщині оперативно затримали нетверезого винуватця смертельної ДТПНа Рівненщині оперативно затримали нетверезого винуватця смертельної ДТП (475)
Учора, 12 вересня, поблизу міста Костополя невідомий водій збив велосипедиста, який від отриманих травм помер на місці. Винуватець ДТП з місця пригоди зник. Поліцейські оперативно затримали нетверезог...
Справа депутата КудрінаСправа депутата Кудріна (652)
Ситуація, навколо затримання депутата Рівненської міської ради Володимира Кудріна набирає обертів. Після того, як за нього було внесено заставу, у вівторок, 5 вересня була анонсована прес – конференці...
У двох ДТП на Рівненщині постраждали мотоциклісти з пасажирамиУ двох ДТП на Рівненщині постраждали мотоциклісти з пасажирами (502)
Учора, 10 вересня, в Костопільському та Зарічненському районах сталися дві дорожньо-транспортні пригоди, в яких постраждало четверо осіб....

Сайт міського голови Рівного


Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово!



ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2016    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.