Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3267)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3164)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3037)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Бамбл-Тірамісу
Тетяна Хвиль

08:51 16.04.2024

Бамбл-Тірамісу

Класна варіація на тему котейля. Бамбл – молодий коктейль: він з'явився на початку двохтисячних, але питання про те, в якій саме країні залишається відкритим.

За однією з версій яскравий смугастий мікс винайшов бразильський бариста. Суміш еспресо з апельсиновим соком виявилося надзвичайно вдалим поєднанням за смаком і зовнішнім виглядом. Додаючи послідовно шари кави та соку, бариста отримав смугастий напій, що нагадав йому веселого джмеля (англійською – bamble bee). Так закріпилася назва бамбл. ну і кондитери не лишилися остронь, до найкавовішого десерту миттєво додали нового смаку. Отож, смачний тірамісу!

Печиво «савоярді»:

- 5 яєць (розділити на білки та жовтки)

- 150 г цукру

- 125 г борошна

- цукрова пудра для посипання

Розігрійте духовку до 180С.

Збийте білки до м'якої піни, поступово додайте 1,5 ст. л. цукру. Продовжуйте збивати до стійких піків. Окремо збийте жовтки і цукор, що залишився, близько 5-10 хвилин на високій швидкості. Просійте борошно зверху і акуратно перемішайте. Потім домішайте білки.

Складіть тісто в кондитерський мішок з рівною та круглою насадкою 2 см у діаметрі. На 2 листи, застелених пергаментним папером відсадіть 24 довгасті печива, довжиною 9 см.

Присипте цукровою пудрою і випікайте по одному листу 18-20 хвилин.

Дайте повністю охолонути.

Бамбл-кава:

- 160гр подвійного еспресо

- 200гр апельсинового фрешу

- 60гр карамельного сиропу чи цукру

У гарячій каві розчинити цукор, додати апельсиновий фреш. Важливо - коли ви просочуватимете бісквітне печиво - рідина повинна бути гаряча.

Апельсиновий крем:

- 6 жовтків

- 100гр цукру

- цедра 1 апельсину

- 110 мл апельсинового соку

- дрібка солі

- 100гр вершкового масла, порізаного кубиками

Розтерти цукор із цедрою. У сотейнику змішайте жовтки, цукор із цедрою та сік. Поставте все на водяну баню та варіть до 83С. Зніміть з вогню і потроху додайте нарізане на кубики вершкове масло та сіль, перемішайте до однорідності, потім пробийте блендером. Охолодіть.

Апельсиновий крем з маскарпоне:

- весь апельсиновий крем

- 500гр маскарпоне

Все добре перемішати.

На дно форми 23х17 см викладіть добре просочені в бамбл-каві печиво. Потім шар крему з маскарпоне. І так чергуйте аж до верху. Останній шар – крем. Зверху посипте какао. Приберіть у холодильник щонайменше 2 години, в ідеалі на ніч.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1098


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (11)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (14)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (14)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (15)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (16)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.