Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24625)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3989)

Ванільне морозиво з пармезаном (3540)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3516)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3339)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3267)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3135)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3179)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3164)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3052)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3099)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3037)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2984)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3031)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2875)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза
Тетяна Хвиль

15:19 19.10.2022

Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза

Сьогодні персональний рецепт для однієї дуже хорошої людини, вона не любить ані пшона, ані гарбуза, але в такому вигляді їй точно сподобається, як і іншим байдужим до таких смачних і корисних продуктів. Що може зіпсувати нашу запіканку? Каша!

На 4 порції:

1ст.пшона

1ст.молока

3 яйця

300гр. гарбуза

100гр.цукру

Неправильно зварено пшоняна каша ще й той треш, тому насамперед вчимося варити кашу - насипали необхідну кількість пшона в каструльку (зазвичай береться 1 частина пшона на 2 чстини води), і промиваємо крупу КИП'ЯТКОМ разів 3-4, так ми не тільки позбавимося бруду, а й заберемо ймовірну гіркоту, яка властива пшону - воно дуже швидко гіркне при зберіганні. Промите пшоно заливаємо водою так, щоб покривала кашу на один палець і залишаємо на ніч при кімнатній температурі - так ми зменшуємо кількість фітинової кислоти (такий спосіб прийнятний для всіх круп та горіхів). Зранку воду зливаємо, заливаємо чистою і ставимо варитися. Заздалегідь замочена крупа вариться дуже швидко, після закипання змншуємо вогонь і варимо хвилин 7-10, якраз вода увійде в кашу і ось тут ми додаємо молоко (удвічі менше ніж було води), доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і залишаємо на хвилин 10.

Ось тут можна приготувати смачні доданки до каші - ягоди, фрукти, джеми, або натерти твердий сир чи порізати бекон. А можна продожити знущання над крупою - в каструлю з товстим дном насипати цукор і топити на повільному вогні до золотистого кольору (НЕ помішуємо ложкою, а просто нахиляємо каструлю з боку на бік!). Гарбуз ріжемо дрібними кубиками і всипаємо в нашу карамель, закриваємо кришкою, щоб потомився 2-3 хвилини, тоді помішуючи доводимо до готовності, це ще хвилин 5-10.

Готову кашу трохи охолоджумо, додаємо яйця, карамельний гарбуз, ванільний цукор, перемішуємо, викладаємо у посуд для запікання і ставимо в духовку при 180С, на 20-25 хвилин.

Готову запікану присипаємо подрібненими горіхами чи кокосовю стружкою і відразу подаємо.

Тетяна Хвиль

Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза


Переглядів: 2597


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (11)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (14)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (14)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (14)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (16)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (32)
...
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (32)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (57)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.