Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17096)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2130)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2074)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1781)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1775)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1768)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1751)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1731)

Ванільне морозиво з пармезаном (1703)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1704)

Закуска із запечених баклажанів (1691)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1679)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1633)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1631)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1653)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1638)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1550)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1542)

Баклажан-кебаб в духовці (1529)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1515)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза
Тетяна Хвиль

15:19 19.10.2022

Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза

Сьогодні персональний рецепт для однієї дуже хорошої людини, вона не любить ані пшона, ані гарбуза, але в такому вигляді їй точно сподобається, як і іншим байдужим до таких смачних і корисних продуктів. Що може зіпсувати нашу запіканку? Каша!

На 4 порції:

1ст.пшона

1ст.молока

3 яйця

300гр. гарбуза

100гр.цукру

Неправильно зварено пшоняна каша ще й той треш, тому насамперед вчимося варити кашу - насипали необхідну кількість пшона в каструльку (зазвичай береться 1 частина пшона на 2 чстини води), і промиваємо крупу КИП'ЯТКОМ разів 3-4, так ми не тільки позбавимося бруду, а й заберемо ймовірну гіркоту, яка властива пшону - воно дуже швидко гіркне при зберіганні. Промите пшоно заливаємо водою так, щоб покривала кашу на один палець і залишаємо на ніч при кімнатній температурі - так ми зменшуємо кількість фітинової кислоти (такий спосіб прийнятний для всіх круп та горіхів). Зранку воду зливаємо, заливаємо чистою і ставимо варитися. Заздалегідь замочена крупа вариться дуже швидко, після закипання змншуємо вогонь і варимо хвилин 7-10, якраз вода увійде в кашу і ось тут ми додаємо молоко (удвічі менше ніж було води), доводимо до кипіння, закриваємо кришкою і залишаємо на хвилин 10.

Ось тут можна приготувати смачні доданки до каші - ягоди, фрукти, джеми, або натерти твердий сир чи порізати бекон. А можна продожити знущання над крупою - в каструлю з товстим дном насипати цукор і топити на повільному вогні до золотистого кольору (НЕ помішуємо ложкою, а просто нахиляємо каструлю з боку на бік!). Гарбуз ріжемо дрібними кубиками і всипаємо в нашу карамель, закриваємо кришкою, щоб потомився 2-3 хвилини, тоді помішуючи доводимо до готовності, це ще хвилин 5-10.

Готову кашу трохи охолоджумо, додаємо яйця, карамельний гарбуз, ванільний цукор, перемішуємо, викладаємо у посуд для запікання і ставимо в духовку при 180С, на 20-25 хвилин.

Готову запікану присипаємо подрібненими горіхами чи кокосовю стружкою і відразу подаємо.

Тетяна Хвиль

Запіканка з пшоняної каші та карамелізованого гарбуза


Переглядів: 1144


Додайте коментар:

защитный код

Рівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУРівне передало чергову партію дронів для потреб ЗСУ (28)
Рівненська міська рада вкотре закупила та передала безпілотники для різних війських з’єднань українського...
Гандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої лігиГандболістки клубу «Рівне-ДЮСШ 4» достроково стали чемпіонками вищої ліги (26)
Сьогодні секретар Рівненської міської ради, виконувач обовʼязків міського голови Рівного Віктор Шакирзян зустрівся із гандболістками клубу «Рівне-ДЮСШ 4». Спортсменки достроково стали чемпіонками...
У Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотекиУ Рівному книгу загиблого Героя передали у міські бібліотеки (25)
Сьогодні у Рівному презентували збірку оповідань Владислава Кондратюка “Долина богів”. Це книга, яка побачила світ після загибелі автора — 22-річний військовий загинув два роки тому, боронячи Україну...
У Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі ЛьвоваУ Рівненській обласній дитячій лікарні безкоштовно прийматиме кардіохірург зі Львова (26)
У вівторок, 30 квітня, у консультативній поліклініці Рівненської обласної дитячої лікарні буде проводити прийом Олександр Ячник - дитячий лікар-кардіохірург, фахівець Першого медичного об'єднання...
Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів"Кличко: "Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на закупівлю дронів" (30)
Кияни, які взяли участь в благодійному забігу на Трухановому острові та аукціоні зі збору коштів на дрони, зібрали понад 3 мільйони гривень. Про це повідомив мер Києва Віталій...
У Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланомуУ Рівному безкоштовно обстежуватимуть на меланому (26)
В понеділок, 13 травня, в Рівненському обласному шкірвендиспансері можна буде отримати кваліфіковану консультацію спеціалістів щодо захворювань, пов'язаних з раком...
У Рівному жінка поцупила скриньку для пожертвУ Рівному жінка поцупила скриньку для пожертв (28)
22 квітня про крадіжку скриньки для збору грошей на потреби ЗСУ до поліції повідомив 42-річний житель Рівненського...
Внаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осібВнаслідок ДТП у Сарнах травмувались троє осіб (28)
Автопригода сталася о 12:30 вчора, 22 квітня, на вулиці Європейській у Сарнах...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.