
Тетяна Хвиль
10:33 17.03.2022
Пісний апельсиновий манник
Не впевнена, що зараз є потреба в пісних рецептах, але дуже смачний кекс вийшов з мінімумом продуктів, тому хай буде тут.
На стандартну кексову форму:
манка 100гр.
борошно 150гр.
цукор 90г
ванільний цукор 10 гр.
апельсин 1шт
мак 40 гр.
сода 1ч.л.
олія 100 мл
Мак залити окропом на 10 хвилин. З апельсина зняти цедру, видавити сік (долити воду до 250 мл). З маку злити воду, додати цукор і перемішати. У мисці з'єднати борошно, манку, соду, цедру, ванільний цукор. Додати в суху суміш мак з цукром, розтерти лопаткою. Влити сік та олію, розмішати до однорідності, залишити хвилин на 20 (обов'язково!). Випікати в розігрітій до 170С духовці близько години, готовність перевірити зубочисткою. Манник дістаємо з духовки і даємо 20 хвилин охолонути у формі, після цього виймаємо.
Тетяна Хвиль
Переглядів: 1481
|
|