Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24628)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3990)

Ванільне морозиво з пармезаном (3541)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3517)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3341)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3315)

Закуска із запечених баклажанів (3268)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3261)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3241)

Баклажан-кебаб в духовці (3136)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3181)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3164)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3054)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3100)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3038)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2986)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2939)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3032)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2992)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2876)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Ще одні пиріжки
Тетяна Хвиль

15:15 08.03.2022

Ще одні пиріжки

В нашому записничку вже багато рецептів різноманітних пиріжків, але хай буде ще один - він теж смачний і заслуговує на увагу. Тісто універсальне, підходить як для солодкої, так і солоної начинки.

Рецепт на 1 кг борошна (приблизно 44 пиріжки по 40 г тіста)

Опара

400гр борошна

320гр води

10гр свіжих дріжджів

Тісто

Опара вся

600гр борошна

260гр води

15гр солі

50гр м'якого вершкового масла

50гр меду

30гр цукру

30гр яєць (одне маленьке)

Я не ліплю пиріжки фігурними і розстою їх швом донизу. Тому роблю тісто досить вологим, розтягую його пальцями, а не катаю качалкою. Так вони виходять значно ніжнішими. Для тих, хто любить гарне защипування швом догори, треба зменшити кількість води в тісті.

Розвести дріжджі у воді та замісити опару м'якої консистенції. Бродіння 3-3,5 години при температурі 28-29°C.

Замісити тісто із усіх інгредієнтів. Бродіння 1.5-2 години за нормальної температури 26-27°. Я роблю одне складання після 40 хвилин бродіння.

Готове тісто розділити на шматочки по 40-50 г, підкатати в кульки, дати відлежку 5-10 хвилин.

Розтягнути заготовку руками, на середину покласти заздалегідь приготовану начинку і добре заліпити пиріжки, починаючи від центру до країв. Перевернути пиріжок швом вниз і заокругленою долонею трохи підкатати його, щоб надати гарної овальної форми.

Розстоювати при кімнатній температурі 40-60 хвилин, змастити яйцем за 5-7 хвилин до випічки та випікати при температурі 220-230 ° C протягом 10-12 хвилин

Охолоджувати на решітці.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1296


Додайте коментар:

защитный код

Наслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районахНаслідки негоди: рятувальники ліквідували наслідки буревію та гасили пожежі у Вараському, Сарненському та Дубенському районах (26)
07 липня на території Рівненської області пройшов буревій, що спричинив численні надзвичайні події, зокрема пожежі та повалені...
На Рівненщині археологи виявили середньовічні похованняНа Рівненщині археологи виявили середньовічні поховання (24)
Середньовічні поховання, намистина, писало, старовинний ключ та фрагменти кераміки Х–ХІІІ століть — саме такі знахідки виявлено під час археологічних досліджень, що тривають у селі Пересопниця...
Новий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єроюНовий театральний сезон у Рівненському драмтеатрі відкриють прем’єрою (26)
Рівненський обласний академічний музично-драматичний театр готується до відкриття нового театрального сезону з гучної...
Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди»Підрозділ КАТ 91 Охтирської бригади отримав позашляховик від волонтерів «Української команди» (26)
«Українська команда» передала черговий позашляховик на передову....
СБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у РівномуСБУ затримала агентку рф, яка на замовлення ворога збиралася підірвати популярний готель у Рівному (25)
Контррозвідка Служби безпеки запобігла кривавому теракту проти цивільного населення на заході України....
Паштет із зеленого горошкуПаштет із зеленого горошку (37)
...
В Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверейВ Рівненському обласному перинатальному центрі відбудеться День відкритих дверей (37)
У суботу, 12 липня, об 11:00 в Обласному перинатальному центрі (вул. Міцкевича, 30, біля готелю «Мир») відбудеться День відкритих...
Вершкові кекси з полуницеюВершкові кекси з полуницею (60)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.