Рубрики
... |
Тетяна Хвиль. 13:46 29.12.2021 Класичний медовикВ наш час кондитерських можливостей важко уявити, що колись на Новий рік готували або торт Наполеон, або Медовик, але тим не менше вони все одно самі впізнавані і на вигляд, і за смаком. Ну звісно рецепти трохи змінилися, додалися нові складові типу ягідних кулі або кремю, крем теж перестав бути виключно сметанним, або масляним. У мене класичний медовик, який готується швидко, з доступних продуктів і має такий знайомий смак, тож кому не вистачає часу на десерт, раджу скористатися цим рецептом - це краще, аніж купувати в магазині щось сумнівної якості.
На торт діаметром 20-22см: Тісто: 75гр.меду 150гр.цукру 1 велике яйце 100гр.масла 8гр.соди 3гр.лимонної кислоти 390гр.борошна Крем: 350гр.сметани 30% 350гр.35% 50гр.цукрової пудри
Для тіста: яйце, цукор, мед, масло, у вогнетривкому посуді ставимо на водяну баню, розтоплюємо. Додаємо соди з минною кислотою, перемішуємо, утвориться біла пишна маса,просіюємо борошно, ще раз перемішуємо до однорідного стану і знімаємо з вогню. Маса важка, липка, але борошна не підсипаємо, даємо тісту повністю охолонути (в морозилку на 15-20 хвилин поставити), і воно набуде потрібної консистенції. Далі ділимо тісто на 10 частин, кожну розкачуємо і випікаємо при 180С 5-7 хвилин, вирізаємо потрібний розмір і даємо охолонути. Для крему все збиваємо міксером при максимальній швидкості до стійких пік. Охолоджені коржі промазуємо кремом, обмазуємо готовий торт, декоруємо за бажанням. Можна просто підсушити обрізки коржі, пробити в блендері, просіяти через сито і обсипати торт з усіх сторін. Дати настоятися в холодильнику не менше 6 годин. Тетяна Хвиль Переглядів: 803
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |