Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17355)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2191)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2119)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1842)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1827)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1818)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1801)

Ванільне морозиво з пармезаном (1773)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1781)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1754)

Закуска із запечених баклажанів (1748)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1720)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1679)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1709)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1676)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1688)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1596)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1587)

Баклажан-кебаб в духовці (1588)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1564)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»
Тетяна Хвиль

13:47 08.11.2013

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Моє перше знайомство із узбецькою кухнею відбулося 16 років тому, а першою стравою, яку я спробувала, були манти. Ніде і ніколи я не їла смачніших (а можливо це просто гарний спогад дитинства), і самій не вдавалося їх зробити. Але нещодавно я придбала мантишницю, і зрозуміла – це знак!

Один із невід’ємних законів узбецьких мант – фарш береться винятково баранячий, із курдючним салом (курдюк – це сальний виріст, який знаходиться у вівці ззаду, але їсти те, що було у вівці біля хвоста, мені чомусь не хочеться, хай мені пробачать узбеки!). А друга обов’язкова умова – манти готують лише на парі.

У Рівному, звісно, можна придбати баранину, якщо добре пошукати, але я не ризикнула, тому готувала манти по-рівненськи: фарш беремо мішаний (свинина і телятина в рівних пропорціях), на 500 г фаршу беремо 500 г цибулі, сіль, перець за смаком (а можна замінити сванською сіллю) і 50 мл крижаної води. Замішуємо тісто із 1,5 ст. борошна, 1/3 ст. води (холодної), 1 яйця і дрібки солі. Тісто виходить круте, місимо його хвилин 10-15, щоб вона стало м’якше і залишаємо на 30 хв. для відпочинку (так-так, тісто теж любить відпочинок).

Розкатуємо тісто дуже тоненько, вирізаємо кружальця і починаємо робити манти (на фото я показала «еволюцію» ліпки). Дуже просто: з’єднуємо середину, а тоді ідемо до кінців подвійною ліпкою (маємо отримати чотири кінці), кінці зводимо до купи і все. Мантишницю ставимо в каструлю з водою, обов’язково змазуємо олією, доводимо до кипіння, викладаємо манти і варимо 30-40 хв. Для щасливих власників пароварок, цей процес значно швидший. Подавати можна із сметаною, маслом з оцтом, або хто як любить. Рецепт розрахований приблизно на 20 штук, але в мене фарш завжди залишається, тому можна взяти трохи менше. Готувати легко !!!

Сванська сіль - унікальний, новий продукт, який не має аналогів на українському ринку. Поява його в Україні стало можливим, коли стародавні грузинські кухарські династії відкрили секрет приготування сванських солі, яку досі виробляють лише в Сванетії - високогірному районі Грузії. Сванська сіль, рецепт якої зберігався Сван багато століть і передавався з покоління в покоління, став основою і гордістю кулінарії Сванетії і всього Кавказу.

Сванську сіль отримують шляхом змішування кухонної солі з прянощами, імпортованими з Грузії. До складу сванської солі входять уцхо – сунелі, жовта квітка ( імеретінській шафран ), сушені насіння кінзи, кмину, волоський горіх, часник, трохи червоного солодкого перцю, біла сіль.

Головна приправа Сванетії створює неповторний смак супів, соусів, салатів, м'ясних, рибних та овочевих страв, а також маринадів. Це ще і дуже корисний продукт, оскільки він збуджує апетит, стимулює травний процес і підсилює імунітет.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»


Переглядів: 542


Додайте коментар:

защитный код

Жінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкостіЖінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкості (47)
Сильні також плачуть, втрачають, їм не менше за інших болить, але вони вірять та надихають собою інших...
СБУ  викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізаціїСБУ викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізації (33)
Служба безпеки регіону викрила місцевого правоохоронця на організації схеми ухилення від мобілізації особами призовного...
Пільги та гарантії неповнолітніхПільги та гарантії неповнолітніх (41)
Усіх неповнолітніх осіб приймають на роботу лише після попереднього медичного огляду...
Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБКличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ (40)
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі вони отримають ще 350 дронів від Кличка та допомогу від громади...
Рівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам УкраїниРівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам України (44)
Це вже одинадцятий автомобіль для Збройних Сил України придбаний та переданий волонтерами благодійної організації “Фонд Віктора...
«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного (43)
Рівненські ринки чекають великі зміни. Усе через недотримання норм пожежної безпеки, що несе загрозу для життя людей, як працівників, так і відвідувачів...
Віктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРОВіктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРО (38)
Вихідними секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян особисто відвідав Херсонщину, де в зоні виконання бойових завдань відвідав 56-й Рівненський батальйон 104-ї бригади територіальної оборони...
У Рівному влаштували свято для дітей загиблих захисників УкраїниУ Рівному влаштували свято для дітей загиблих захисників України (41)
У Рівному продовжують підтримувати родини загиблих захисників України...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.