Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24560)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3970)

Ванільне морозиво з пармезаном (3523)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3505)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3326)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3301)

Закуска із запечених баклажанів (3253)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3250)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3228)

Баклажан-кебаб в духовці (3121)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3168)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3146)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3040)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3085)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3018)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2970)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2925)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3020)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2979)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2859)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»
Тетяна Хвиль

13:47 08.11.2013

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Моє перше знайомство із узбецькою кухнею відбулося 16 років тому, а першою стравою, яку я спробувала, були манти. Ніде і ніколи я не їла смачніших (а можливо це просто гарний спогад дитинства), і самій не вдавалося їх зробити. Але нещодавно я придбала мантишницю, і зрозуміла – це знак!

Один із невід’ємних законів узбецьких мант – фарш береться винятково баранячий, із курдючним салом (курдюк – це сальний виріст, який знаходиться у вівці ззаду, але їсти те, що було у вівці біля хвоста, мені чомусь не хочеться, хай мені пробачать узбеки!). А друга обов’язкова умова – манти готують лише на парі.

У Рівному, звісно, можна придбати баранину, якщо добре пошукати, але я не ризикнула, тому готувала манти по-рівненськи: фарш беремо мішаний (свинина і телятина в рівних пропорціях), на 500 г фаршу беремо 500 г цибулі, сіль, перець за смаком (а можна замінити сванською сіллю) і 50 мл крижаної води. Замішуємо тісто із 1,5 ст. борошна, 1/3 ст. води (холодної), 1 яйця і дрібки солі. Тісто виходить круте, місимо його хвилин 10-15, щоб вона стало м’якше і залишаємо на 30 хв. для відпочинку (так-так, тісто теж любить відпочинок).

Розкатуємо тісто дуже тоненько, вирізаємо кружальця і починаємо робити манти (на фото я показала «еволюцію» ліпки). Дуже просто: з’єднуємо середину, а тоді ідемо до кінців подвійною ліпкою (маємо отримати чотири кінці), кінці зводимо до купи і все. Мантишницю ставимо в каструлю з водою, обов’язково змазуємо олією, доводимо до кипіння, викладаємо манти і варимо 30-40 хв. Для щасливих власників пароварок, цей процес значно швидший. Подавати можна із сметаною, маслом з оцтом, або хто як любить. Рецепт розрахований приблизно на 20 штук, але в мене фарш завжди залишається, тому можна взяти трохи менше. Готувати легко !!!

Сванська сіль - унікальний, новий продукт, який не має аналогів на українському ринку. Поява його в Україні стало можливим, коли стародавні грузинські кухарські династії відкрили секрет приготування сванських солі, яку досі виробляють лише в Сванетії - високогірному районі Грузії. Сванська сіль, рецепт якої зберігався Сван багато століть і передавався з покоління в покоління, став основою і гордістю кулінарії Сванетії і всього Кавказу.

Сванську сіль отримують шляхом змішування кухонної солі з прянощами, імпортованими з Грузії. До складу сванської солі входять уцхо – сунелі, жовта квітка ( імеретінській шафран ), сушені насіння кінзи, кмину, волоський горіх, часник, трохи червоного солодкого перцю, біла сіль.

Головна приправа Сванетії створює неповторний смак супів, соусів, салатів, м'ясних, рибних та овочевих страв, а також маринадів. Це ще і дуже корисний продукт, оскільки він збуджує апетит, стимулює травний процес і підсилює імунітет.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»

Українсько-узбецька страва «манти по-рівненські»


Переглядів: 1254


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемахНа Рівненщині з початку року вже зафіксовано 929 випадків загорянь у природних екосистемах (21)
Такі пожежі завдають значної шкоди довкіллю, становлять загрозу для життя та здоров’я людей, тварин, а також можуть спричинити матеріальні...
На Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопедуНа Рокитнівщині внаслідок ДТП травмувався малолітній керманич мопеду (19)
Обидва двоколісні не були зареєстровані в установленому законодавством порядку, а їх керманичі не мали посвідчення водія відповідної категорії та були без...
РІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБРІВНЕНСЬКІ АУДИТОРИ РОЗПОЧАЛИ РЕВІЗІЮ В ОБЛАСНОМУ ЦЕНТРІ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ (20)
...
УДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядуванняУДАР запропонував законопроєкт, який захищає демократію на рівні місцевого самоврядування (29)
«УДАР Віталія Кличка» пропонує внести зміни до законодавства, які б забезпечили безперешкодне функціонування органів місцевого самоврядування після закінчення 5-річного терміну їхніх повноважень....
На липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центріНа липневий курс "Школа відповідального батьківства" запрошують в перинатальному центрі (37)
Цей безкоштовний освітній курс для майбутніх батьків, стартує вже цієї середи, 2 липня в Обласному перинатальному центрі. Тут запрошують усіх, хто готується до народження дитини, долучитися до...
У Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса автоУ Рівненському районі малолітній раптово вибіг на дорогу та потрапив під колеса авто (34)
Правоохоронці Рівненщини вкотре наголошують батькам пильнувати за дітьми та нагадувати їм про дотримання...
У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (58)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (34)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.