Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:18 12.11.2021 Скумбрія в середньоземноморському стиліЗазвичай для мене скумбрія - риба максимально корисна, але в запеченому вигляді, без солі, приправ, просто потрошену рибу покласти на деко і запекти, все! Але так люблять не всі, а риба- то корисна, тому довелося випробовувати нові підходи до запікання. Ділюся тими, що нам найбільше сподобалися. Сьогодні скумбрія запечена з томатами, оливками, лимоном та вином - сонячна Італія завітала на гостину.
На 4 порції: скумбрія заморожена – 2 шт. часник – 3 зубчики лимон – 1 шт. олія – 2 ст.л. цибуля – 1 шт. томати очищені у власному соку – 1 банка (400 г) сухе біле вино – 100 мл оливки – 150 г сіль перець за смаком цукор – 1 ч.л. петрушка – кілька гілочок ⠀ Скумбрію розморозити, промити і розпоторшити, ще раз ретельно промити та обсушити паперовим рушником. У кожної риби відрізати голову та хвіст, тушки розрізати навпіл. Із половини лимона вичавити сік, змішати з 2 ст.л. олії і додати пропущений через прес часник. Отриманою сумішшю замаринувати скумбрію та залишити на 15 хвилин. Цибулю нарізати чверть-кільцями, томати несильно розім'яти виделкою або нарізати на шматочки середнього розміру, я взяла трохи більше півкілограма свіжих томатів-сливочок і пробила блендером. Розігріти сковороду, налит трохи олії, викласти нарізану цибулю і обсмажити 3 хвилини на середньому вогні, помішуючи. Додати томати разом із соком, вино, перемішати і готувати 10 хвилин на середньому вогні. Додати оливки, перець і сіль, перемішати і готувати ще хвилин 5-10. Нарізати петрушку, додати в соус, покласти цукор, перемішати і зняти з вогню. Розігріти духовку до 180С. Викласти шматочки скумбрії у форму для запікання, полити соусом, покласти поруч із рибою кілька скибочок лимона і запікати в розігрітій до 180С духовці ~20-25 хвилин. Тетяна Хвиль Переглядів: 814
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |