
Тетяна Хвиль
14:23 27.08.2021
Панцанела
Самий простий салат з томатів, оцту і черствого хліба, який прийшов до нас з Італії. Поки є сезонні, смачні помідори, його треба готувати - якщо додати до нього шматочок сиру, він повноцінно замінить обід.
Як такого рецепту немає, є кілька рекомендацій - найкращий хліб (ідеально чабата), найсолодщі томати та цибуля, якісний оцет та оливкова олія. В класичному варіанті хліб ріжуть кубиками, щедро поливають оцтом і залишають на кілька годин, щоб утворилася кашка. Особисто мені такий варіант не дуже, тому я мариную цибулю в оцті з цукром (1:1). Хліб ріжу як на бутерброди, підсушую на сухій сковорідці, зверху викладаю мариновану цибулю разом з маринадом, порізані томати з сушеним базиліком, трішки оливкової олії, морської солі крупного помолу і відразу до столу. Кілька оливок просто урізноманітили салат.
Тетяна Хвиль
Переглядів: 1298
|
|