Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 14:57 19.08.2021 Шоколадний медовикІ нехай сьогодні Яблучний Спас, я прийшла з шоколадним медівником - для таких тортів, на мій погляд, не потрібен особливий привід, вони такі домашні, непримхливі, що звичайна неділя стане слушною нагодою їх приготувати. На форму 22см: Тісто: 350гр. борошна 30гр.какао 150гр.цукру 70гр. меду 100гр.вершкового масла 2 яйця 5гр.соди 5гр.розпушувача Борошно проіюємо разом з какао і розпушувачем. В кастрюльці на водяній бані підігріваємо мед, цукор, масло так, щоб цукор розтав, додаємо яйця і соди, варимо 10 хвилин постійно помішуючі. Зняти з вогню, додати борошняну суміш, замісити тісто, охолодити, розділити на 8 частин, кожну загорнути в плівку і залишити в холодильнику на 30 хвилин щонайменше. Розкачуємо за чергою кожен шматочок, випікаємо 8-10 хвилин при 180С, відразу гарячим обрізаємо краї до потрібного нам розміру і охолоджуємо. Крем: 500мл молока 3 яйця 40гр.крохмалю 150гр.цукру 150гр. вершкового масла 100гр. чорного шоколаду ваніль за смаком Молоко доводимо до кипіння. В мисці змішуємо яйця, цукор, ваніль, крохмаль, перемішуємо, додаємо трохи киплячого молока, перемішати. Це ми робимо для того, щоб не заварити яйця, коли будемо вмішувати їх в кипляче молоко. Суміш вертаємо в каструльку з молоком і, постійно помішуючі варимо до консистенції сметани, знімаємо з вогню. Шоколад розтоплюємо на водяній бані і додаємо до крему. Повірте, смак такого крему буде суттєво відрізнятися від крему, де шоколад просто поламали в гарячій крем і розмішали. Охолоджуєм крем до кімнатної температури. М'яке масло починаємо збивати міксером до ишної маси, поступово додаючі заварний крем. Перемзуємо всі коржі кремом, загортаємо торт в плівку із алишаємо в холодильнику на 10-12 годин. Тоді плівку знімаємо, прикрашаємо торт і можна подавати. Тетяна Хвиль Переглядів: 816
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |