Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (24544)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (3965)

Ванільне морозиво з пармезаном (3512)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (3494)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (3316)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (3292)

Закуска із запечених баклажанів (3247)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (3241)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (3223)

Баклажан-кебаб в духовці (3113)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (3158)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (3136)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (3032)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (3080)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (3011)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2962)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2917)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (3011)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2973)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2854)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Шербет з фіолетового базиліку
Тетяна Хвиль

10:21 13.08.2021

Шербет з фіолетового базиліку

Прошу не плутати шербет і щербет, це зовсім різні речі. Шербет - дуже солодкий, концентрований напій, навіть сироп, а щербет - всім знайомі солодощі, на які навіть дивитися солодко, як на мене. Сьогодні про напій-сироп. Я навіть писати не буду, про те, чому готуємо самі, а не купуємо готовий - це справа індивідуальна. Краще поговоримо про смак і сфери застосування. Смак яскравий, точніше спочатку аромат, який водить в транс, ти сидиш і нюхаєш його як токсикоман, коли приходиш до тями і пробуєш, починається друга фаза - судорожно робиш чай і думаєш "ну ще ложечку і все, ну ось цю крапельку і закриваю", а потім знову насолоджуєшся ароматом. Для чого цей сироп? Додати до білого вина (горілки) швепес і трохи шербету - прекрасний коктейль готовий. Полити йогурт, оладки, млинці, додати до кави замість цукру, трохи розвести з водою і просочити бісквіти, а морозиво полити і присипати горіхами і буде повний релакс зі східними нотками. А ось у мене була просто цікавість - що ж воно таке?

На 350мл готового шербету

250мл. води

500гр. цукру

сік половини лимона

150-200гр. фіолетового базиліка (разом зі стеблами)

1 паличка кориці

3 шт гвоздики

У воду додати цукор і прянощі, поставити на плиту і прогріти, поки цукор не розчиниться. Потім варити приблизно 10 хв, поки прянощі не розкриють свій аромат. Додати сік половини лимона

В готовий сироп додати половину всього базиліку (помитого і ретельно обсушеного). Відразу ж прибрати сироп з плити, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб базилік віддав весь свій аромат і колір. Можно залишити і на добу

На другий день, віджати базилік і викинути

У сироп додати другу частину базиліка (корицю і гвоздику не забираємо з сиропу). Поставити на плиту, прогріти, спробувати і виправити смак соком лимона від другої половинки.

Потім варити сироп на маленькому вогні, приблизно 10-15хв.

Збільшити температуру (до 105С) і дати сиропу трохи покипіти. Перевірити його на краплю, вона повинна тримати форму! Якщо крапля тримає форму, то сироп готовий.

У сиропу повинна бути консистенція, трохи більше рідка, ніж рідкий мед.

Ретельно процідити сироп від базиліка, корицю і гвоздику можна в ньому залишити, за бажанням, тоді з часом у сиропу буде більш пряний аромат і розлити по стерильним пляшках.

Зберігати можна при кімнатній температурі в сухому і темному місці.

З часом сироп стає трохи густішим.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 1539


Додайте коментар:

защитный код

У Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоциклістУ Вараському районі внаслідок ДТП тяжко травмувався неповнолітній мотоцикліст (51)
Автопригода сталася вчора, 26 червня, близько 20 години поблизу селища Володимирець....
Ліниві вареники в білому шоколадіЛіниві вареники в білому шоколаді (18)
...
Жителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвиткуЖителі Рівненської громади можуть надати пропозиції до проєкту Стратегії розвитку (49)
У Рівному презентували проєкт Стратегії розвитку громади на період до 2028 року....
Шоколадне печиво без шоколадуШоколадне печиво без шоколаду (56)
...
В одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривеньВ одній із лікарень Рівненщини виявлено порушень на 2 мільйони гривень (41)
На 2 011,3 тис. грн фінансових порушень, що призвели до втрат ресурсів, виявили спеціалісти Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області під час ревізії окремих питань...
Незаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського районуНезаконно зберігав зброю та боєприпаси: поліцейські викрили жителя Рівненського району (49)
Учора, 25 червня, близько 05:10 до поліції надійшло повідомлення про стрільбу на вулиці у селі Золотолин Костопільської...
ДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажиркаДТП: у Вараському районі: травмувалися мотоцикліст та неповнолітня пасажирка (53)
Автопригода сталася вчора, 25 червня, близько 20 години у селі Рудка....
Салат з полуницею та зернистим сиромСалат з полуницею та зернистим сиром (52)
...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.