Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (667)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (386)

Закуска із запечених баклажанів (393)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (381)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (367)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (344)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (341)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (332)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (303)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (310)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (307)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (306)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (305)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (288)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (287)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (284)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (274)

Баклажан-кебаб в духовці (274)

Ванільне морозиво з пармезаном (257)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (253)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Шербет з фіолетового базиліку
Тетяна Хвиль

10:21 13.08.2021

Шербет з фіолетового базиліку

Прошу не плутати шербет і щербет, це зовсім різні речі. Шербет - дуже солодкий, концентрований напій, навіть сироп, а щербет - всім знайомі солодощі, на які навіть дивитися солодко, як на мене. Сьогодні про напій-сироп. Я навіть писати не буду, про те, чому готуємо самі, а не купуємо готовий - це справа індивідуальна. Краще поговоримо про смак і сфери застосування. Смак яскравий, точніше спочатку аромат, який водить в транс, ти сидиш і нюхаєш його як токсикоман, коли приходиш до тями і пробуєш, починається друга фаза - судорожно робиш чай і думаєш "ну ще ложечку і все, ну ось цю крапельку і закриваю", а потім знову насолоджуєшся ароматом. Для чого цей сироп? Додати до білого вина (горілки) швепес і трохи шербету - прекрасний коктейль готовий. Полити йогурт, оладки, млинці, додати до кави замість цукру, трохи розвести з водою і просочити бісквіти, а морозиво полити і присипати горіхами і буде повний релакс зі східними нотками. А ось у мене була просто цікавість - що ж воно таке?

На 350мл готового шербету

250мл. води

500гр. цукру

сік половини лимона

150-200гр. фіолетового базиліка (разом зі стеблами)

1 паличка кориці

3 шт гвоздики

У воду додати цукор і прянощі, поставити на плиту і прогріти, поки цукор не розчиниться. Потім варити приблизно 10 хв, поки прянощі не розкриють свій аромат. Додати сік половини лимона

В готовий сироп додати половину всього базиліку (помитого і ретельно обсушеного). Відразу ж прибрати сироп з плити, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб базилік віддав весь свій аромат і колір. Можно залишити і на добу

На другий день, віджати базилік і викинути

У сироп додати другу частину базиліка (корицю і гвоздику не забираємо з сиропу). Поставити на плиту, прогріти, спробувати і виправити смак соком лимона від другої половинки.

Потім варити сироп на маленькому вогні, приблизно 10-15хв.

Збільшити температуру (до 105С) і дати сиропу трохи покипіти. Перевірити його на краплю, вона повинна тримати форму! Якщо крапля тримає форму, то сироп готовий.

У сиропу повинна бути консистенція, трохи більше рідка, ніж рідкий мед.

Ретельно процідити сироп від базиліка, корицю і гвоздику можна в ньому залишити, за бажанням, тоді з часом у сиропу буде більш пряний аромат і розлити по стерильним пляшках.

Зберігати можна при кімнатній температурі в сухому і темному місці.

З часом сироп стає трохи густішим.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 82


Додайте коментар:

защитный код

«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая (148)
На гачок афериста потрапили двоє жителів Рівного, які віддали йому 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні...
Рівненщина - лідер серед регіонів України за програмою «Власна справа»Рівненщина - лідер серед регіонів України за програмою «Власна справа» (59)
За час дії ініціативи підприємці області надіслали 384 заявок, із яких 134 мають позитивні рішення. Із них 22 переможцям уже зараховано 4,7 млн грн на банківські рахунки. Здебільшого вони працюють у...
У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили оновлений центр відновного лікуванняУ Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили оновлений центр відновного лікування (32)
У Рівненській обласній дитячій лікарні реконструювали центр відновного лікування...
Сирники з адигейським сиромСирники з адигейським сиром (53)
...
У Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (51)
До поліції звернувся 28-річний мешканець села Рогачів та повідомив, що із гаража його господарства невідома особа викрала бензопилу, мотокосу та...
У Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедистУ Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедист (61)
Повідомлення про автопригоду у селі Малий Мидськ колишнього Костопільського району надійшло до поліції сьогодні, 29 вересня, близько 07:45 від...
У Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговцяУ Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговця (68)
32-річний рівнянин перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років...
Із російського полону визволили чотирьох військових з РівненщиниІз російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (303)
З 215 звільнених з полону є четверо, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі»...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.