Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (13104)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (1565)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1305)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1303)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1286)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1282)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1273)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1275)

Закуска із запечених баклажанів (1261)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1220)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1246)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1242)

Ванільне морозиво з пармезаном (1212)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1225)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1184)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1196)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (1180)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1106)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1114)

Баклажан-кебаб в духовці (1090)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Шербет з фіолетового базиліку
Тетяна Хвиль

10:21 13.08.2021

Шербет з фіолетового базиліку

Прошу не плутати шербет і щербет, це зовсім різні речі. Шербет - дуже солодкий, концентрований напій, навіть сироп, а щербет - всім знайомі солодощі, на які навіть дивитися солодко, як на мене. Сьогодні про напій-сироп. Я навіть писати не буду, про те, чому готуємо самі, а не купуємо готовий - це справа індивідуальна. Краще поговоримо про смак і сфери застосування. Смак яскравий, точніше спочатку аромат, який водить в транс, ти сидиш і нюхаєш його як токсикоман, коли приходиш до тями і пробуєш, починається друга фаза - судорожно робиш чай і думаєш "ну ще ложечку і все, ну ось цю крапельку і закриваю", а потім знову насолоджуєшся ароматом. Для чого цей сироп? Додати до білого вина (горілки) швепес і трохи шербету - прекрасний коктейль готовий. Полити йогурт, оладки, млинці, додати до кави замість цукру, трохи розвести з водою і просочити бісквіти, а морозиво полити і присипати горіхами і буде повний релакс зі східними нотками. А ось у мене була просто цікавість - що ж воно таке?

На 350мл готового шербету

250мл. води

500гр. цукру

сік половини лимона

150-200гр. фіолетового базиліка (разом зі стеблами)

1 паличка кориці

3 шт гвоздики

У воду додати цукор і прянощі, поставити на плиту і прогріти, поки цукор не розчиниться. Потім варити приблизно 10 хв, поки прянощі не розкриють свій аромат. Додати сік половини лимона

В готовий сироп додати половину всього базиліку (помитого і ретельно обсушеного). Відразу ж прибрати сироп з плити, накрити кришкою і залишити на 10-12 годин, щоб базилік віддав весь свій аромат і колір. Можно залишити і на добу

На другий день, віджати базилік і викинути

У сироп додати другу частину базиліка (корицю і гвоздику не забираємо з сиропу). Поставити на плиту, прогріти, спробувати і виправити смак соком лимона від другої половинки.

Потім варити сироп на маленькому вогні, приблизно 10-15хв.

Збільшити температуру (до 105С) і дати сиропу трохи покипіти. Перевірити його на краплю, вона повинна тримати форму! Якщо крапля тримає форму, то сироп готовий.

У сиропу повинна бути консистенція, трохи більше рідка, ніж рідкий мед.

Ретельно процідити сироп від базиліка, корицю і гвоздику можна в ньому залишити, за бажанням, тоді з часом у сиропу буде більш пряний аромат і розлити по стерильним пляшках.

Зберігати можна при кімнатній температурі в сухому і темному місці.

З часом сироп стає трохи густішим.

Тетяна Хвиль


Переглядів: 453


Додайте коментар:

защитный код

На Рівненщині перевірять тепломережі у медзакладахНа Рівненщині перевірять тепломережі у медзакладах (23)
Тепломережі медичних закладів Рівненщини перевірять. Відповідне доручення для керівників профільних департаментів та управлінь облдержадміністрації дав в.о. голови ОДА Сергій...
Аргентинське печиво "Альфахорес"Аргентинське печиво "Альфахорес" (23)
...
У Рівному з 1-го грудня запрацює два нових автобусних маршрутиУ Рівному з 1-го грудня запрацює два нових автобусних маршрути (25)
Із 1 грудня 2023 року припиняють свою роботу маршрути № 39 та № 49, перевезення на яких здійснювались за допомогою мікроавтобусів. На цих маршрутах з 1 грудня працюватимуть великомісні міські...
На Рівненщині запрацюють чотири центри життєстійкостіНа Рівненщині запрацюють чотири центри життєстійкості (27)
У Рівному, Здолбунові, Володимирці та в Антонівській громаді планують відкрити центри життєстійкості. Про це йшлося під час засідання Координаційного центру з підтримки цивільного населення при...
На Рівненщині поліцейські вилучили незаконну деревинуНа Рівненщині поліцейські вилучили незаконну деревину (27)
Для недопущення знищення лісових насаджень, у протидії незаконній порубці лісу, збуту та розкраданню лісоматеріалів поліцейські продовжують документувати...
500 мільйонів Генштабу ЗСУ, 300 мільйонів – військовим частинам:Кличко про додаткові кошти з бюджету Києва на ЗСУ500 мільйонів Генштабу ЗСУ, 300 мільйонів – військовим частинам:Кличко про додаткові кошти з бюджету Києва на ЗСУ (37)
Київ виділяє додаткові кошти для допомоги Збройним силам України...
Горіхові трубочкиГоріхові трубочки (37)
...
Щорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка  триває з 25 листопада до 10 грудняЩорічно в Україні проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада до 10 грудня (39)
Торгівля людьми – це форма сучасного рабства та порушення прав людини, яка не втрачає актуальності у ХХІ столітті. Ця проблема може торкнутися кожного, незалежно від віку, статі, освіти чи...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2023    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.