Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (17353)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2189)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2119)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (1841)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (1827)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (1818)

Ванільне морозиво з пармезаном (1773)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (1799)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (1781)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (1753)

Закуска із запечених баклажанів (1748)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (1720)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (1677)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (1708)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (1676)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (1688)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (1595)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1586)

Баклажан-кебаб в духовці (1588)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (1564)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці
Тетяна Хвиль

16:04 01.11.2013

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Це один з улюблених моїх салатів, де поєдналося все, що можна собі уявити: простота та легкість приготування, доступність та всесезонність продуктів, користь, смакота та можливості для імпровізацій під власний смак.

Спочатку відварюємо червоний буряк (в ідеалі його краще запекти). Під час варки буряка я завжди додаю 1 ч.л. цукру, це дуже поліпшить смак корнеплоду. В довільних пропорціях беремо чорнослив і грецькі горіхи ( приблизно на 0,5 кг буряка, 50 г чорносливу, 25 г ( 1 ст. л. ) горіхів), дрібно ріжемо. Чорнослив я завжди замочую в кип’ятку на 30-40 хв., а потім ретельно промиваю, щоб змити всі хімікати, якими його обробляли ( він навіть змінюється на колір з антрацитно-чорного на темно-коричневий), а цілі горіхи підсушую в духовці 30-40 хв. при 180С., тоді вони стають ще смачнішими.

Ще нам знадобиться 100-150 г бринзи, фети, або звичайного домашнього сиру (це вже як гаманець дозволить). Змішуємо буряк, нарізаний кубиками, чорнослив і бринзу. Додаємо олію, трішки лимонного соку (1 ч.л. ), сіль, перець (я це замінила сванською сіллю, так проста страва набуває вишуканішого смаку), зверху посипаємо горіхами. Дуже просто і смачно. Готувати легко!!!

Сванська сіль – це грузинська приправа, що отримала свою назву по місцевості, в якій її виробляли – Сванетії . Це гірський район Грузії, і всі трави, які входять до складу сванських солі, виростають там. Основні інгредієнти цієї приправи – сіль і різні прянощі. Ця спеція надає стравам неповторний аромат, гострий і пряний смак. Її можна використовувати для приготування супів, соусів, рибних, м'ясних, овочевих страв, салатів. Оригінальний смак вона надає маринадам, шашликам.

Як відомо, Сванетія - високогірний і важкодоступний район Грузії, в якому проїзні дороги з'явилися порівняно недавно. А раніше, щоб дістатися туди, необхідно було зробити піший похід, тягнучи всю поклажу на собі. Природно, багато продуктів харчування, в тому числі сіль, були у великому дефіциті. І їх дуже сильно економили. От і придумали винахідливі жителі гір змішати цінний продукт – сіль з різними пряними травами, які удосталь виростають на схилах гір. У підсумку обсяг солі збільшувався, і її вистачало надовго. Отримана в результаті економії приправа мала абсолютно особливий, дивний смак і так сподобалася місцевим жителям, що вони стали користуватися нею постійно. До речі, сьогодні багато дієтологів і лікарі радять людям використовувати поменше солі, адже надмірне її вживання завдає відчутної шкоди серцево -судинній системі, ниркам. Щоб обдурити свої смакові відчуття і не помічати нестачу солі, вони радять «присолювати» їжу спеціями. Тому сванська сіль може бути сміливо рекомендована для дієти без солі і розвантаження організму від солі.

Тетяна Хвиль, Р-Р

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці

Осінній салат: Рецепт від Тетяни-чарівниці


Переглядів: 535


Додайте коментар:

защитный код

Жінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкостіЖінки Рівного, яких випробувала війна, розповіли історії своєї стійкості (45)
Сильні також плачуть, втрачають, їм не менше за інших болить, але вони вірять та надихають собою інших...
СБУ  викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізаціїСБУ викрила працівника одного з правоохоронних органів Рівненської області на організації схеми ухилення від мобілізації (33)
Служба безпеки регіону викрила місцевого правоохоронця на організації схеми ухилення від мобілізації особами призовного...
Пільги та гарантії неповнолітніхПільги та гарантії неповнолітніх (37)
Усіх неповнолітніх осіб приймають на роботу лише після попереднього медичного огляду...
Кличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБКличко відправив захисникам Харківщини 150 fpv-дронів, квадрокоптери та 6 систем РЕБ (39)
Мер Києва Віталій Кличко відправив захисникам під Вовчанськ велику партію дронів та системи РЕБ. Невдовзі вони отримають ще 350 дронів від Кличка та допомогу від громади...
Рівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам УкраїниРівненські благодійники передали черговий автомобіль Збройним Силам України (43)
Це вже одинадцятий автомобіль для Збройних Сил України придбаний та переданий волонтерами благодійної організації “Фонд Віктора...
«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного«Безпека понад усе!» - Шакирзян про ситуацію на центральному ринку Рівного (40)
Рівненські ринки чекають великі зміни. Усе через недотримання норм пожежної безпеки, що несе загрозу для життя людей, як працівників, так і відвідувачів...
Віктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРОВіктор Шакирзян особисто доправив допомогу на фронт та відвідав розташування 56-го Рівненського батальйону ТРО (36)
Вихідними секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян особисто відвідав Херсонщину, де в зоні виконання бойових завдань відвідав 56-й Рівненський батальйон 104-ї бригади територіальної оборони...
У Рівному влаштували свято для дітей загиблих захисників УкраїниУ Рівному влаштували свято для дітей загиблих захисників України (38)
У Рівному продовжують підтримувати родини загиблих захисників України...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.