Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 09:55 19.06.2021 Шоколадне ескімоПоки літо згадало, що воно літо, пропоную побалувати себе смачним домашнім морозивом. Рецепт для морозивниці, але нижче розкажу як обійти момент відсутності даного гаджету.
На 6 порцій:
260 г молока 190 вершків 35% 100 г темного шоколаду 3 жовтки 50 г цукру ⠀ У сотейнику з'єднати молоко і вершки, довести суміш до кипіння. Після закипання молочної суміші, додати в неї шоколад і перемішати віночком, поки не вийде однорідне «шоколадне молоко». В цей час жовтки з'єднати з цукром. Не припиняючи перемішувати, тонкою цівкою влити в масу молочну суміш. Отриману суміш перенести знову в сотейник і, постійно помішувати вінчиком, на повільному вогні довести до температури 84 °С. Якщо все зроблено правильно, виходить однорідний, злегка густий шоколадний крем. Ми залишаємо його остигати в холодильнику 3 - 5 годин. Готувати в морожениці, поки суміш не стане густою. Це займе не більш 15 хвилин. Викладаємо морозиво в формочки і заморожуємо в морозилці. Кожну ескімошку занурюємо в глазур: 200гр. чорного шоколаду, 30 мл олії, розтопиті на водяній бані, Щоб не перегріті шоколад. Якщо немає морозивниці, заварюємо шоколадний крем без вершків, але додаємо 1ч.л.крохмалю (розводимо в холодному молоці). Суміш охолоджуємо 1-2 години в холодильнику, тоді збиваємо вершки до стійких пік і акуратно вводимо в шоколадний крем. А далі або заморожуємо в лотку, або викладаємо в формочки і робимо ескімо. Тетяна Хвиль Переглядів: 858
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |