Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:57 14.06.2021 Турецька пахлава «Мушлі»Взагалі-то сьогодні мало би бути морозиво, але холодно і краще увімкнути духовку, а щоб вон гріла недаремно, пропоную приготувати східні ласощі, якці так ідеально доповнюються гарячим міцним чаєм. Отже, готуємо пахлаву. Ніжна, в міру солодка, зовсім не жирна, вона неймовірно розсипається на тисячі пелюсток, її варто приготувати. На 20 штук (приблизно): Тісто: 300гр.борошна 1ст.л.крохмалю кукурудзяного 1 яйце 1ст.л. оцту 100гр.густого йогурту 100мл олії 1ч.л.розпушувача дрібка солі
Начинка: 100-150гр.грецьких горіхів (подрібнити в блендері)
Сироп: 250гр.цукру 250гр.води 1ст.л.лимонного соку
Додатково: 100гр.вершкового масла розтопити і процідити крізь ситечко кукурудзяний крохмаль для присипки
Для тіста змішати всі інгредієнти і замісити однорідне тісто. Загорнути в плівку і залишити на 15-20 хвилин. Для сиропу все з'єднати в сотейнику, довести до кипіння і на маленькому вогні кип'ятити 15 хвилин.
Готове тісто ділимо на 10 частин, кожну підкочуємо в кулю і накриваємо рушником. Кожний шматок розкачуємо якнайтонше, не менше ніж 20см в діаметрі. Після розкатки присипаємо щедро крохмалем і складаємо одне на одне стопкою. Коли розкатали все тісто, нашу стопку-заготовку починаємо всю розкачувати. Так, це не дуже просто, але помаленьку все розчається в один пласт, такий тоненький, що через нього можна буде читати. Пласт починаємо скручувати в щільний рулет з короткого боку. Ріжемо рулет на частинки по 1,5 см шириною. Кожну частинку розкачуємо трішки скалкою в овал, на одну половину викладаємо трохи горіхів, прикриваємо другою половинкою і кінці злегка притискаємо. Все печиво викладаємо на деко, щедро змазуємо верх маслом і випікаємо при 180С 20-25 хвилин. Ще гаряче печиво поливаємо сиропом кілька раз, щоб все гарно просочилося, сироп використовуємо весь. Залишаємо печиво на 2-3 години і можна подавати. Тетяна Хвиль Переглядів: 784
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |