Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:44 13.04.2021 Шоколадно-ванільний кекс-чізкейк з вишнямиЦе не просто кекс, це такий собі святковий варіант - з прошарком чизкейку, з вишнею, ну і щоб вже геть було свято-свято можна додати глазур шоколадну. Готується просто і швидко.
Інгредієнти на форму об'ємом 2 л: Для тіста: Цукор - 200 г Вершкове масло 200 г Яйця - 5 шт Ванільний екстракт - 1 ч. Л. Борошно - 250 г Розпушувач - 10 г Сіль - 1 щіпка ⠀ Для какао-тіста: Какао - 30 г Молоко - 30 мл ⠀ Для чізкейку: Вершковий сир - 250 г Яйце - 1 шт. Цукор - 40 г ⠀ Вишня консервована або заморожена без соку - 200 г ⠀ Для шоколадної глазурі: Шоколад чорний - 100 г Олія - 20 мл ⠀ ⠀ Духовку нагріти до 180 ° С. Форму змастити вершковим маслом. Збити вершкове масло з цукром і ваніллю, додати по черзі яйця, кожен раз добре збиваючи, при цьому маса має стати пухкою. Просіяти борошно з розпушувачем і ввести в яєчну частину. Розділити тісто навпіл, в одну ввести просіяне какао з молоком. Вишню відкинути на друшляк. Для чізкейку змішати всі інгредієнти. У форму викласти шарами: світле тісто, на нього - темне, виделкою акуратно провести розводи, змішуючи різні шари тесту. Трохи розрівняти і розподілити весь чіз-крем, зверху викласти вишню, закрити темним шаром тіста, потім світлий шар, а зверху знову ягоди вишні. Виделкою знову зробити розводи і відправити кекс в духовку на 50-55 хвилин. Приготувати глазур. Розтопити шоколад до 40ºС, додати олію, ретельно розмішати, охолодити і глазурувати пиріг. Тетяна Хвиль Переглядів: 823
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |