Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 10:31 26.02.2021 Англійський хліб для сендвічівДавненько ми не пекли хліба, треба виправлятися, тим більше, що я не буду застосовувати тортури у вигляді закваски. Сьогодні хліб простий, але вартий уваги - він неймовірний, особливо для ранкових тостів! Опара: 300гр борошна пшеничного 180гр води 9гр свіжих дріжджів
Розчинити дріжджі у воді, додати борошно, замісити опару. Час бродіння 2,5 години при температурі 26-28С (на батарею ставимо миску з тістом - якраз буде задана температура, якщо батареї дуже гарячі, кладемо під миску вчетверо складений рушник).
Тісто: 300гр борошна пшеничного 170г води 7г солі 18г цукру 24г вершкового масла вся опара
Сіль і цукор розчинити у воді, додати опару і борошно, замісити тісто, вимісити до розвитку клейковини (якщо тісто розтягувати обережно між пальцями, то тісто розтягнеться до тоненької плівки), додати масло, вимісити до гладкості.
Бродіння: 90 хвилин з одною обминкою через 45 хвилин при температурі 26-28С.
Формування: Тісто подкатати, попередня розстойка 5-10 хвилин. Сформувати заготовки, покласти у форми. Розстойка 50 хвилин. Перед посадкою в піч змастити верх хліба яйцем (опціонально). Випічка без пари при температурі 220-230С 30-45 хвилин в залежності від маси заготовок. Тетяна Хвиль Переглядів: 750
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |