Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 16:49 29.10.2013 Торт «Білий трюфель» від Тетяни-чарівниціЦілий тиждень стоїть напрочуд гарна погода, ми закінчили садовий сезон ( огорода в мене немає, отже приходиться займатися садочком). Урожай був не ахті, але був. А веду я до того, що часу приготувати щось їстівне я мала, але хотілося ще чогось особливого до чаю, причому не просто чогось, а смачно-тортового. Мій чоловік кричав, що хоче трюфельний торт, але там треба було робити спеціальні крихти (можна і без них, але це вже не трюфель), а на них потрібен час, до того ж не було вдома ані какао, ані кероба (це я така запопадлива господиня). Тому виходила із ситуації за обставинами (весь шлях зайняв у мене одну годину). Простішого торта я, мабуть, не знаю, але на смаку це зовсім не відбилося (я навіть не очікувала; це, мабуть, визначальна риса всіх радянських рецептів). Для бісквіта беремо 4 яйця: білки збити окремо, до жорстких пік, жовтки збиваємо із 120 г цукру до кремоподібного стану, обережно змішуємо ці суміші і додаємо 120 г просіяного борошна, виливаємо у форму ( діаметр 20-22 см) і печемо хв. 20-25 при 180С. Для крему: 1 жовток змішуємо із 100 мл молока (холодного), додаємо 160 гр. цукру, ставимо на маленький вогонь і доводимо до кипіння (маю з’явитися великі пузирі, рідина стане подібною до згущеного молока), охолоджуємо, тим часом збиваємо 180 г масла і додаємо по 1 ст.л. наш сироп, постійно збиваючи. Корж розрізаємо на дві половини, перемащуємо кремом, ним же обмащуємо торт зверху (крему виходить достатньо, так що не економте!). Зверху прикрашаємо торт на свій смак, – я посипала тертим білим шоколадом. Хочу зазначити, що у рецептурах радянського часу для бісквітів ніколи не використовувалася сода (пекарського порошку тоді ще не знали), об’єм отримували завдяки добре збитим яйцям (білки і жовтки збивалися завжди окремо) і просіяному борошну, а крем робився на основі молочно-жовткового сиропу. Не зважаючи на таку простоту, все завжди виходить дуже смачним, не вірите? Спробуйте. Готувати легко!!! Тетяна Хвиль, Р-Р Переглядів: 883
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |