Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 12:56 14.01.2021 Кранц з вареною згущенкою і горіхамиСьогодні поділюся з вами рецептом просто неймовірного здобного тіста! Невагоме, смачне, в міру солодке, з нього виходять прекрасні рулети з маком, равлики з корицею, булочки з сиром, навіть звичайні плюшки і ті прекрасні. Я робила кранц з вареною згущенкою і горіхами – раджу цей варіант начинки взяти на озброєння! Це тісто тне потребує особливих танців з бубнами, тож вийде у кожного, хто має елементарні навики у випічці. Внутрішній світ можна глянути на нижньому фото. Порція велика, тож сміливо можна ділити навпіл: 4 яйця (великі) 250гр. цукру 500мл молока 30гр. свіжих дріжджів 200гр. масла розтопленого 1200гр. борошна 1ч.л. солі під ніж Цедра лимона, ванільний цукор опціонально Підігріваємо молоко, щоб було теплим, додаємо дріжджі всі, 2ст.л. цукру, 200гр. борошна і робимо опару на 2 години. Тоді яйця збиваємо із залишками цукру по кремоподібного стану, додаємо масло, опару, залишок борошна, сіль, ванільний цукор або цедру і замішуємо тісто. Я завжди здобне тісто замішую до утворення глютенового вікна – коли тісто розтягується, але не рветься, до утворення тоненької плівочки. Готове тісто можна залишити на підйом в холодильнику на 8-10 годин, а можна залишити в теплому місці години на 3, за цей час тісто обминаємо 2 рази. Готове тісто розділяємо для наших виробів, в моєму випадку поділила на частини, кожну розкачала в тоненький пласт, змазала сумішшю з вареної згущенки і мелених грецьких горіхів (пропорції за смаком), скрутила рулетом, розрізала навпіл і перекрутила джугутом, виклала у форму і залишила при кімнатній температурі на 1-1,5 години. Випікати при 180С до загорілого рум’янцю, у мене кранци випікалися близько 30 хвилин. Тетяна Хвиль Переглядів: 836
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |