Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:26 03.11.2020 Гарячий шоколадХорошая женщина должна зарабатывать как феминистка, а выглядеть как содержанка Як на мене, французи найкращі затійники в кондитерській сфері, а вік найвідоміших кондитерів стрімко молодшає - один Седрик Гролє чого вартий. Я люблю їхні рецепти, правда, доводиться обирати, з тих, де немає "подиху єдинорога" або "пилку вечірньої зірки". Сьогодні рецепт гарячого шоколаду від Бенуа Кастеля. Репепт розрахований на 10-12 порцій, оскільки напій виходить надзвичайно насичений, солодкий і шоколадний, тому подається в маленьких чашечках. На 10-12 порцій: 700мл молока 100 мл вершків від 20% 70гр.цукру 200гр. чорного шоколаду для гурманів можна додати кілька кришталиків солі
Готуємо суху карамель з цукру - для цього на дно товстостінної каструлі насипаємо цукор, і чекаємо поки він розплавиться та набуде янтарного кольору. При цьому помішувати не можна, можна лише акуратно нахиляти каструлю в різні сторони для рівномірного нагріву цукру. Окремо підігріваємо вершки, вливаємо в карамель і перемішуємо вінчиком, щоб вся карамель розчинилася. Тоді додаємо молоко (температура неважлива) і доводимо до кипіння. Всю суміш виливаємо на шоколад, розмішуємо, а в ідеалі - пробиваємо блендером. Подаємо відразу, можна з шапочкою взбитих вершків, можна з кулькою морозива, можна з чарочкою ароматного лікеру, але головне - з гарним настроєм. Тетяна Хвиль Переглядів: 974
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |