Рубрики
... |
Тетяна Хвиль 11:09 07.09.2020 Ельзаські булочкиЖенщина не просто молчит, она молчит о своем Дивіться, які гарні булочки! Ельзаські булочки одні з найулюбленіших – м’які, ароматні, з надзвичайною скоринкою. Людям зі слабкою силою волі раджу навіть не починати їх готувати – дуже важко зупинитися на одній, ні, на двох….., а може ну його – ще одну візьму? Вони ідеальні для сніданку, вони ідеальні для «зсобойки» дитині до школи чи мамі на обід, вони ідеальні для аперитиву запропонувати гостям (тільки робити їх треба на один укус – 20 грам), вони просто дуже смачні і гарні. На 14 булочок по 50 грам: 150мл молока 150мл води 500гр.борошна 14гр. свіжих дріжджів 1ч.л. солі 30гр. вершкового масла кімнатної температури 1 яйце для змазування булочок Льон, кунжут, крупна сіль для посипки (опціонально) Для лаугу: 1л води 1ст.л.солі 2ст.л.соди Дріжджі розводимо з водою, додаємо борошно, молоко і починаємо замішувати тісто. Тим часом додаємо сіль та масло. Якщо місимо в машині, то замішуємо хвилин 20. Якщо заміс ручний, то замісили до об’єднання всіх інгредієнтів, закрили плівкою і дали відпочити хвилин 20-30, тоді домішуємо, за час відпочинку тісто стане м’якшим і буде руками легко місити. Залишаємо тісто при кімнатній температурі години на 1,5-2, поки не збільшиться вдвічі. Тоді формуємо булочки, розстоюватися не даємо. Для лаугу воду доводимо до кипіння з сіллю та содою, опускаємо кожну заготовку в окріп на 30-40 секунд, не даємо спливати на поверхню. Викладаємо, щоб охолонули кілька хвилин. Приварені булочки кладемо на деко, змазуємо збитим яйцем, робимо один-два косі надрізи і за бажанням присипаємо доданками. Відразу ставимо в духовку на 20-25 хвилин при 180С, до утворення гарного темно-золотистого кольору. Тетяна Хвиль Переглядів: 1052
|
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове. |