Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (21264)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2821)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2555)

Ванільне морозиво з пармезаном (2394)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2355)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2320)

Закуска із запечених баклажанів (2288)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2271)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2273)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2252)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2207)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2188)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2165)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2107)

Баклажан-кебаб в духовці (2093)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2090)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2044)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2112)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2022)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (1983)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль

14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 760


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі перекинувся трактор: кермувальник загинув на місціУ Рівненському районі перекинувся трактор: кермувальник загинув на місці (25)
Подія сталася вчора, 21 жовтня, близько 16:30 у селі Загороща...
Котлета "Le Cordon Bleu"Котлета "Le Cordon Bleu" (25)
...
У Рівненській ТГ проводять виїзні сесії з імунізації населення проти дифтерії та правцюУ Рівненській ТГ проводять виїзні сесії з імунізації населення проти дифтерії та правцю (25)
Зокрема, мобільні вакцинальні бригади медиків Центрів первинної медико-санітарної допомоги Рівненської міської ради здійснюють виїзди в рамках додаткових заходів з імунізації...
У Рівному під час гасіння пожежі у багатоквартирному житловому будинку вогнеборці врятували чоловікаУ Рівному під час гасіння пожежі у багатоквартирному житловому будинку вогнеборці врятували чоловіка (23)
21 жовтня о 21:11 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про задимлення на 2-му поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в місті Рівне по вулиці...
В Рівненській обласній клінічній лікарні з’явилися «кнопки пацієнта»В Рівненській обласній клінічній лікарні з’явилися «кнопки пацієнта» (23)
З вересня цього року новий сервіс запрацював в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка...
Побив знайомого, відібрав ключі від авто та намагався втектиПобив знайомого, відібрав ключі від авто та намагався втекти (24)
25-річний житель села Глинськ і раніше неодноразово був судимий за вчинення злочинів майнового характеру та нанесення тілесних...
Мобільна бригада Рівненського шкірно-венерологічного диспансеру продовжує виїзні обстеження: відомий графік до кінця рокуМобільна бригада Рівненського шкірно-венерологічного диспансеру продовжує виїзні обстеження: відомий графік до кінця року (31)
У Рівненському обласному шкірно-венерологічний диспансер повідомили графік виїзних обстежень у районах області. До кінця 2024 року мобільна бригада диспансеру планує провести чотири виїзди, щоб...
У Рівненській громаді запроваджують безкоштовне харчування для школярівУ Рівненській громаді запроваджують безкоштовне харчування для школярів (44)
З 21 жовтня учні початкових класів Рівненської громади отримуватимуть безкоштовне харчування...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.