Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

Дорогу М-06 від Києва до Рівного включили до перших ділянок програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі (3929)

Мотопомпи та бурштин вилучили поліцейські на Рівненщині (2666)

У Рівному травмувався водій легковика внаслідок зіткнення із напівпричепом вантажівки (2629)

Бытовой ковролин — уют и комфорт в вашем доме (2493)

Мотопомпу та майже дев’ять кілограмів бурштину вилучили на Рівненщині (2356)

Салат з оселедця та квасолі (2476)

Американська класика - брауні (2448)

Хто перемагає на виборах у Рівному? (2421)

Гарячий шоколад (2404)

На трасі «Київ-Чоп» під колесами вантажівки загинув житель Рівненського району (2364)

Рівненська міська ТВК оголосила результати виборів міського голови Рівного (2380)

На Рівненщині оперативники викрили неповнолітнього крадія грошей зі скриньок у соборі (2368)

У Володимирецькому районі загинув неповнолітній мотоцикліст (2366)

З понеділка на Рівненщині побільшає «червоних» зон (2339)

На Рівненщині в прикордонні викрито нелегальний цех з обробки бурштину (2333)

На Рівненщині поліцейські встановлюють особу загиблого внаслідок ДТП (2281)

Здобунівчанин ножем поранив дружину (2283)

Як Рівненська міська ТВК визначала результати виборів депутатів Рівненської міської ради (2269)

У Рокитнівському районі у ДТП постраждали водій та пасажир мотоцикла (2224)

В Рівному внаслідок ДТП загинув водій легковика (2027)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новиниПопулярне Рекламна газета "Об`ява"
#Рецепти
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль
14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 558


Додайте коментар:

защитный код

Для вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбукиДля вчителів Рівненщини за державні гроші закупили ноутбуки (344)
Рівненщина отримала 2344 ноутбуки для освітян...
У Рівному зУ Рівному з'явився ще один ліцензійний приватний заклад дошкільної освіти (355)
Приватний заклад дошкільної освіти «Щасливчик» знаходиться на вулиці Чорновола 91Д...
На Рівненщині мисливець поранив знайомогоНа Рівненщині мисливець поранив знайомого (204)
Повідомлення про те, що із отриманим під час полювання вогнепальним пораненням ока доставлено травмованого 38-річного жителя Острога до поліції учора, п’ятого грудня, близько 16:45 повідомили медики...
Рівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівельРівненські аудитори виявили порушення у сфері закупівель (234)
Фахівці Управління Західного офісу Держаудитслужби в Рівненській області з початку 2021 року провели моніторинг 328 процедур закупівель товарів, робіт та послуг загальною вартістю 1309,7 млн грн, за...
Боєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». ПосмертноБоєць з Рівненщини отримав звання «Героя України». Посмертно (135)
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України посмертно бійцю з Дубенщини – 22-річному Петру Полицяку...
У Рівному в автопригоді постраждала вагітнаУ Рівному в автопригоді постраждала вагітна (180)
На спецлінію 102 сьогодні, третього грудня, близько 11-ї години надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими по вулиці Олекси Новака...
На Сарненщині поліцейські встановлюють осіб, причетних до наруги над могиламиНа Сарненщині поліцейські встановлюють осіб, причетних до наруги над могилами (119)
Учора, п’ятого грудня, близько 12 години до поліції надійшло повідомлення, що на кладовищі неподалік села Кураш колишнього Дубровицького району виявлено пошкоджені пам’ятники...
Шоколадні альфахоресШоколадні альфахорес (125)
...

Погода
Пошук



Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"

Рекламна газета "Об`ява"



Пишіть тут, про те, що Вас цікавить, ідеї, теми. Заходьте, тут буде кльово! Тут будуть цікаві новини

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.