Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (1165)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (729)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (662)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (649)

Закуска із запечених баклажанів (644)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (625)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (624)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (594)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (604)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (597)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (599)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (593)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (589)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (590)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (561)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (570)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (548)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (537)

Ванільне морозиво з пармезаном (524)

Баклажан-кебаб в духовці (502)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль

14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 210


Додайте коментар:

защитный код

У Рівненському районі під колесами авто загинула пенсіонеркаУ Рівненському районі під колесами авто загинула пенсіонерка (25)
ДТП сталася вчора близько 19 години у селі Колоденка на вулиці Рівненській...
Троє жінок та малолітня дитина постраждали в ДТП у Рівненському районіТроє жінок та малолітня дитина постраждали в ДТП у Рівненському районі (5)
Повідомлення про автопригоду з травмованими у селі Ільпінь колишнього Здолбунівського району надійшло до поліції вчора, 31 січня, о...
На Рівненщині розпочався обмін старих лампочок на енергозберігаючіНа Рівненщині розпочався обмін старих лампочок на енергозберігаючі (34)
Проєкт стартував із обласного центру. Відтак, у відділеннях Укрпошта Рівного можна замінити 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних...
ДТП за участю п’ятьох авто у Рівненському районі: загинув водій бусаДТП за участю п’ятьох авто у Рівненському районі: загинув водій буса (31)
Смертельна автопригода на трасі «Київ-Чоп» сталася сьогодні, 31 січня, близько 10:30 в селі Грушвиця Перша...
Комфортна, світла та простора: жителі Квасилова задоволені оновленою амбулаторієюКомфортна, світла та простора: жителі Квасилова задоволені оновленою амбулаторією (28)
Відкриття відремонтованої амбулаторії жителі Квасилова чекали з багатьох причин. До цього, аби потрапити на прийом до лікаря, люди були змушені доїжджати до найближчого медзакладу, що знаходиться у...
Укрпошта дозволила отримувати посилки без документівУкрпошта дозволила отримувати посилки без документів (38)
Відтепер у всіх відділеннях Укрпошта можна отримати відправлення без документів, лише за допомогою SMS. Це значно спростить і пришвидшить...
У Рівному оперативники викрили на крадіжці із підвалів двох зловмисниківУ Рівному оперативники викрили на крадіжці із підвалів двох зловмисників (34)
Нині з 30-ти та 27-ти річними рівнянами поліцейські проводять слідчі дії. Обоє уже потрапляли у поле зору поліцейських за вчинення майнових...
ДТП у Дубні за участю службового авто поліцейськихДТП у Дубні за участю службового авто поліцейських (39)
Автопригода сталася сьогодні близько 08:15 на вулиці Михайла Грушевського...

Погода
Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.