Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа -

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (661)

Закуска із запечених баклажанів (392)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (382)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (381)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (359)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (337)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (334)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (325)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (298)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (306)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (305)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (305)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (304)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (286)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (283)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (283)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (272)

Баклажан-кебаб в духовці (272)

Ванільне морозиво з пармезаном (257)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (251)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль

14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 84


Додайте коментар:

защитный код

«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая«Ваш родич потрапив у ДТП»: у Рівному оперативники затримали шахрая (137)
На гачок афериста потрапили двоє жителів Рівного, які віддали йому 35 тисяч гривень та 1000 євро. Зловмиснику повідомили про підозру у скоєнні...
У Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителяУ Рівненському районі поліцейські викрили на крадіжці інструменту місцевого жителя (43)
До поліції звернувся 28-річний мешканець села Рогачів та повідомив, що із гаража його господарства невідома особа викрала бензопилу, мотокосу та...
У Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедистУ Рівненському районі в ДТП потрапив нетверезий мопедист (45)
Повідомлення про автопригоду у селі Малий Мидськ колишнього Костопільського району надійшло до поліції сьогодні, 29 вересня, близько 07:45 від...
Із російського полону визволили чотирьох військових з РівненщиниІз російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (298)
З 215 звільнених з полону є четверо, пов’язаних із Рівненщиною. Вони потрапили до полону з «Азовсталі»...
У Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговцяУ Рівному поліцейські викрили та затримали наркоторговця (57)
32-річний рівнянин перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. За незаконний «бізнес» йому може загрожувати до десяти років...
Поліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в СарнахПоліцейські встановлюють обставини вибуху в будинку в Сарнах (67)
Повідомлення про пожежу на території приватного господарства у райцентрі надійшло до поліції вчора, 26 вересня, о 15:30. На місце події негайно виїхали усі екстрені...
Мариновані грибиМариновані гриби (48)
Настала грибна пора, тож рецепт маринованих грибів буде доречним, впевнена, що всі мають свій перевірений рецепт, але раптом захочеться спробувати щось...
“Розшир мої межі, Господи!”: підсумки місіонерської конференції “Христос є відповідь”“Розшир мої межі, Господи!”: підсумки місіонерської конференції “Христос є відповідь” (75)
Шоста місіонерська конференція “Розшир мої межі, Господи!” зібрала понад 70 учасників із сім'ями з різних регіонів України для духовного зростання, передачі досвіду у служінні, знайомства та...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

ПіКа -   ПіКа - (С) 2013-2022    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.