Рубрики
• Усі
• Події
• Рецепти
• Політика
• Економіка
• Суспільство
• Бізнес
• Освіта
• Культура
• Спорт
• Корисні поради
• Це цікаво


ПіКа

♥ Додати в "Закладки"


Популярне

У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування (21537)

Тертий пиріг з сиром та ягодами (2876)

На Рівненщині правоохоронці затримали зловмисника, який продавав автомобілі, призначені для ЗСУ (2605)

Ванільне морозиво з пармезаном (2448)

Курча запечене по-грузинські (чкмерулі) (2405)

Встановлено особу зловмисника, причетного до умисного вбивства у Рівному (2370)

Закуска із запечених баклажанів (2339)

У Рівному чоловік викрав побутову техніку із орендованих квартир (2319)

У Рівному триває підготовка до опалювального сезону (2313)

У Рівненській обласній дитячій лікарні відкрили сімейну кімнату (2297)

У Рівненському районі внаслідок ДТП загинув неповнолітній мотоцикліст (2259)

У Рокитному на збуті марихуани викрили місцевого жителя (2230)

Правоохоронцю, який застрелив чоловіка у Рівному, повідомили про підозру (2213)

18 нових автобусів курсуватимуть вулицями Рівного (2147)

Баклажан-кебаб в духовці (2144)

У закладах освіти Рівненщини створюють безпечне середовище (2136)

Із російського полону визволили чотирьох військових з Рівненщини (2093)

У Сарненському районі внаслідок ДТП загинули двоє братів (2158)

Освіта Рівненщини проходить випробовування війною (2062)

Рівненські аудитори виявили на комунальному підприємстві порушень та недоліків на мільйони гривень (2027)

#новиниРівне,#новиниРівного,#новини...
Сирна паска "Чорний ліс"
Тетяна Хвиль

14:28 13.04.2020

Сирна паска «Чорний ліс»

С возрастом каждая баба приходит к пониманию того, что с мужиком гораздо интересней дружить и бухать, чем состоять в отношениях

Під час карантину є вдосталь часу, щоб подумати и придумати. От мені подумалося про життєве, а придумалося про кулінарне. Гортаючи інтернет-сторінки побачила я цікаву пасочку шоколадну з в’яленими вишнями, і відразу поскакали думки – навіщо тут в’ялена вишня, якщо можна проварити звичайну? А якщо її проварити, то чому не зробити паску із напіврідким центром? Ну якщо вже робити, то навіщо в сирну масу додавати сирі яйця, і так проблем вистачає? А навіщо какао, якщо шоколад смачніше і дасть кремову структуру? А як прикрасити? Може глазур шоколадна? Ну якщо глазур є, основа є, начинка є, то чому б це все не поставити на бісквіт? Ні, бісквіт не катить, треба щось ніжне, щоб об’єдналося в одну мить насолоди! Брауні! Точно, шоколад+вишня – це одвічна класика, яка не набридає. Поки мої думки гарцували, руки туманну ідею перетворювали на прозу життя. Що найбільше сподобалося – паска готова до вживання за 2 години.

Для брауні- бісквіт на форму 16см (потім обріжемо під нашу формочку):

70гр. шоколаду 56%

50гр.масла вершкового

1 яйце

20гр. борошна (неповна столова ложка )

20гр.цукру

¼ ч.л.розпушувача (все-такі бісквіт, а не класичне брауні)

1ч.л. коньяку (опціонально)

дрібка солі

Яйце збити з сіллю та цукром до світлого кремоподібного стану ( хвилин 5). Масло з шоколадом розтопити на водяній бані. Борошно з розпушувачем просіяти на яєчну суміш, акуратно вмішати, додати розтоплений шоколад, все розмішати до однорідного стану. Виливаємо у форму і випікаємо 10-15 хвилин при 160С. Головне, щоб не пересушити – на зубочистці мають залишатися маленькі грудочки тіста. Виймаємо, відразу обрізаємо під нашу форму.

Поки печеться брауні готуємо вишневий напівгель – це буде наша начинка, яка ніби рідка, але форму тримає (це моя улюблена начинка до пісочних пирогів):

200гр. замороженої вишні (НЕ розморожуємо)

50гр.цукру

1ч.л.крохмалю

10гр.вершкового масла (!)

дрібка кориці і мускатного горіха

Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окремий посуд. Додаємо до вишні цукор, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до кипіння і тримаємо ще 1-2 хвилини, щоб крохмаль заварився і не давав присмаку, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Даємо повністю охолонути.

Для сирної маси беремо сир з нейтральним смаком, мені ідеально підійшов альбумінний Щедрика, він в тандемі з шоколадом і маслом дав гарний присмак шоколадного морозива:

250гр.сиру

70гр. шоколаду 56%

5огр.вершкового масла кімнатної температури

20гр. цукрової пудри ( я не додавала, солодка начинка і брауні)

Сир пробиваємо блендером, розтираємо з маслом та пудрою. Шоколад розтоплюємо і відразу змішуємо з сирною масою до однорідного стану.

Формочку прокладаємо марлею в 3 шари, збираємо догори ногами, викладаємо частину сирної маси на дно і боки форми, втрамбовуємо, викладаємо начинку, далі – закриваємо сирною масою і брауні, акуратно притискаємо. Загортаємо краї марлі і ставимо в холодильник на 2 години, щоб можна було без наслідків вийняти з форми. Зверху можна полити шоколадної глазур’ю: 50гр.шоколаду розтопити з 1ч.л. олії.

Тетяна Хвиль

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»

Сирна паска «Чорний ліс»


Переглядів: 778


Додайте коментар:

защитный код

Партія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритоюПартія «УДАР Віталія Кличка» стає ще більш відкритою (16)
Ми прагнемо залучити якомога більше груп українців до політичного життя суспільства та розбудови партії. Зокрема, розширити участь жінок у прийнятті рішень, надати їм можливості для...
На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть ще двох організаторів «схем для ухилянтів»На Рівненщині за матеріалами СБУ судитимуть ще двох організаторів «схем для ухилянтів» (17)
За матеріалами Служби безпеки та ДБР завершено розслідування стосовно ще двох організаторів схем ухилення від мобілізації. Обох фігурантів було затримано у травні цього року на території Рівненської...
Унаслідок ДТП у Рівненському районі загинув житель Львівської областіУнаслідок ДТП у Рівненському районі загинув житель Львівської області (19)
Смертельна автопригода сталася сьогодні, четвертого листопада, близько 06:45 на трасі «Київ-Чоп» у селі Синів...
У Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівникУ Рівненського обласного протипухлинного центру новий керівник (35)
Рівненський обласний протипухлинний центр очолив Віталій Бойко. Напередодні голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш звільнив його з посади директора комунального підприємства «Рівненська...
На Рівненщині внаслідок пожежі у житловому будинку загинула людинаНа Рівненщині внаслідок пожежі у житловому будинку загинула людина (34)
31 жовтня о 16:00 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Дерть, Сарненського...
Рибна запіканка з маринованими огіркамиРибна запіканка з маринованими огірками (40)
...
У листопаді мобільні бригади обласного перинатального центру працюватимуть у двох десятках сіл РівненщиниУ листопаді мобільні бригади обласного перинатального центру працюватимуть у двох десятках сіл Рівненщини (37)
Під час таких виїздів фахівці центру безкоштовно й анонімно обстежуватимуть жінок, братимуть необхідні проби, робитимуть...
Не «третя» платіжка за газ, а турбота про безпеку: як проводять ТО газомережНе «третя» платіжка за газ, а турбота про безпеку: як проводять ТО газомереж (51)
По всій Україні газівники в особливій роботі. Триває технічне обслуговування багатоквартирних будинків: перевірка та ремонт труб. Перші рахунки українцям уже надійшли. Як часто ми будемо отримувати...

Пошук

Кулінарний конкурс

Кулінарний записник
Кулінарний записник Тетяни-чарівниці



Зареєструватися


Газета "Piвне-Ракурс"



Наші новини на Facebook

Наш Топ-100

QRcode
ПіКа   ПіКа (С) 2013-2024    Всі права захищено.
Відповідно до статті 26 Закону України "Про інформаційні агентства" право власності на продукцію pika.rv.ua охороняється чинним законодавством України. Будь-яке копіювання, в т.ч. окремих частин текстів чи зображень, публікування і републікування, передрук чи будь-яке інше поширення інформації pika.rv.ua, в якій би формі та яким би технічним способом воно не здійснювалося, суворо забороняється без попередньої письмової згоди з нашого боку. Під час цитування інформації посилання на pika.rv.ua обов'язкове.